Lucie Pudilova spušta se u muha kategoriju i nastupa na eventu u domovini

UFC 12.12.2018 18:47h Autor:

Lucie Pudilova

Ženska muha kategorija UFC-a dobiva jedno novo ime među djevojkama koje pretendiraju na njen vrh, a UFC Fight Night u Pragu istovremeno dobiva jednu borbu glavnog programa. Sve to jer se u spomenutu kategoriju spušta Lucie Pudilova, koja će se na spomenutom eventu boriti protiv Liz Carmouche.

24-godišnja Pudilova (8-3, 2-2 UFC) do sada je nastupila četiri puta u UFC-u, svaki puta u bantam kategoriji. Njena posljednja borba, u kojoj je podijeljenom sudačkom odlukom poražena od Irene Aldane, po mnogima je proglašena najboljom i najuzbudljivijom borbom u povijesti ženskog MMA-a. No, čini se kako je ta borba mladoj Čehinji dala do znanja da bi možda trebala pokušati spustiti se na 57 kilograma te napasti vrh posljednje uvedene UFC-ove ženske divizije.

Svoj debi u kategoriji odraditi će 23. veljače na prvom UFC eventu u Češkoj. Ugostiti će ga O2 Arena u Pragu, a Pudilova će se tamo boriti protiv sudionice prve ženske borbe u povijesti UFCa, Liz Carmouche (12-6, 4-4 UFC). 34-godišnja “Girl-Rilla” prošla je puno toga od svog prvog UFC nastupa, kada se u veljači 2013. godine borila protiv Ronde Rousey. Točno šest godina kasnije, na isti datum, odlazi na noge jednoj od najperspektivnijih borkinja svijeta. I pokušati će doći do pobjede koja bi ju mogla približiti prilici da se bori za titulu, kojoj je vrlo blizu došla srpanjskom pobjedom nad Jennifer Maiom.

Za ovaj event za sada nema puno borbi. Ono što znamo i što je našim čitateljima bitno, je to da će tamo nastupiti Darko Stošić. Srpskog poluteškaša, u njegovoj drugoj UFC borbi, čeka duel s Magomedom Ankalaevim iz Rusije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI