Loše vijesti za Whittakerove fanove: Neće nastupati prije veljače 2019. godine!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.07.2018 15:38h Autor:

Robert Whittaker

UFC-ovog prvaka Roberta Whittakera u akciji nećemo vidjeti još više od pola godine. Australac je to otkrio u jučerašnjem razgovoru s Arielom Helwanijem na ESPN-u potvrdivši da rehabilitacija ne ide tako dobro kao što se očekivalo.

Podsjećamo kako je Whittaker slomio šaku u prvoj rundi njegove posljednje obrane naslova protiv Yoela Romera. Očekuje da bi se u akciju trebao vratiti tek u veljači iduće godine.

“I dalje sam tek nekoliko tjedana od operacije i dalje radim marljivo da bih što prije zacijelio. U ovom trenutku nisam niti započeo rehabilitaciju. Puštam ruku da zacijeli na ispravan način, prije nego što mogu krenuti s oporavkom”, otkrio je prvak u srednjoj kategoriji te je dodao:

“Stavili su nekakvu pločicu i zašerafili je u ruku. Ljudi ne znaju, ali osim loma, oštetio sam i ligamente u mojoj lijevoj ruci. Ali da, fokus je sada na ovoj slomljenoj.”

U prvi mah se vjerovalo da bi Whittaker mogao biti spreman za kraj godine kada će završiti i posljednja sezona reality showa The Ultimate Fighter u kojoj će zajedno s Kelvinom Gastelumom sudjelovati kao trener. No, sada se čini da ćemo ga gledati tek početkom 2019.

“Definitivno neću biti spreman prije kralja iduće godine. Moram odraditi rehabilitaciju za obje ruke. Moram biti 100 posto spreman prije nego što uopće počnem ovu rehabilitaciju. Proces ozdravljenja mora biti završen prije nego što uopće mogu započeti proces rehabilitacije kod ove ozljede. Moram prvo ojačati ruku na 100 posto. Tek kada sam 100 posto vratio snagu ruke, onda ću krenuti s punom rehabilitacijom i treninzima”, objašnjava Whittaker i dodaje:

“Realno,  borit ću se u veljači iduće godine.”

To je naravno loša vijest za njegove fanove koji su se nadali da će ga ozljede napokon zaobići. Naime, Whittaker već posljednje dvije godine muku muči s ozljedama i dugačkim rehabilitacijama. Sada će vrijeme kratiti sudjelujući u TUF-u 28.

“Zapravo je ovo sjajan trenutak za odraditi tako nešto. Treniram vrlo malo zbog ozljeda, zašto onda ne? Bio sam počašćen što sam dobio ovu šansu, to je prije svega. Na koncu će mi ovo iskustvo u TUF-u biti pomalo čudno jer sam upravo u TUF-u i krenuo, a sada se krug zatvorio, objašnjava Whitthaker kojeg će u veljači gotovo sigurno čekati Kelvin Gastelum.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI