Lorenzo Fertitta objasnio zašto su odabrali Mendesa, a ne Edgara

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.07.2015 16:55h Autor:

Chad Mendes

Čelništvo UFC-a nije imalo nimalo lak zadatak pri pronalaženju Aldove zamjene. Podsjetimo, aktualni prvak perolake kategorije Jose Aldo bio je prisiljen otkazati meč protiv Conora McGregora zbog ozljede rebara. UFC-ov CEO Lorenzo Fertitta u intervjuu za MMA Fighting pojasnio je kako je odluka pala na Mendesa.

"Kada smo saznali za Aldovu ozljedu odvezli smo se do McGregorove vile u Las Vegasu. Probudili smo ga i iznijeli mu situaciju. Conoru je kosa još stršala na sve strane i nije bio u potpunosti svjestan svega što se događa pošto smo ga netom dignuli iz kreveta. Makar je bio u polusvijesnom stanju njegova prva reakcija je bila da se želi boriti. Borim se 100%, nije me briga protiv koga, rekao nam je. U tom trenu smo znali na čemu smo", objašnjava Fertitta.

UFC-ov CEO kaže kako je kod odabira bilo jako gusto, do zadnjeg trena je bilo neizvjesno hoće li to biti Mendes ili Edgar. Odlučujući faktor bila je pozicija borca na listi izazivača u perolakoj diviziji. Mendes je na toj listi prvi a Edgar drugi pa im je to bila vodilja u pronalasku zamjene. Lorenzo ipak priznaje kako pozicija borca na listi izazivača nije uvijek presudna za dobivanje meča za titulu.

"Na kraju krajeva gledali smo na to i ovako, Mendes je formalno prvi izazivač, ispred Mcgregora. Bilo bi čudno da smo izabrali Frankiea jer bi se Chad mogao žaliti da je on prvi izazivač i bio bi u pravu. Nije da se uvijek vodimo rankingom borca kada se odlučujemo za izazivača, nije bitno je li prvi, drugi ili treći. Ovog puta je Mendes bio broj jedan, a Edgar broj dva", pojasnio je Fertitta i nastavio.

"Uzeli smo u obzir i Mendesove prijašnje nastupe na UFC-u. Borba na UFC-u 179 protiv Alda je jedna od najboljih u UFC-ovoj povijesti. U svojoj zadnjoj borbi je doslovno prošao kroz Ricarda Lamasa. Osjećamo da je Mendes u naletu i mislimo da je zaslužio ovu borbu", zaključio je Lorenzo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI