Lorenzo Fertitta: Najbolji UFC-ovi borci zarađuju milijune dolara, zbog njih publika plaća ulaznice

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.12.2015 19:17h Autor:

Lorenzo Fertitta i Jose Aldo

Vlasnik i glavni direktor UFC-a, Lorenzo Fertitta, izjavio je kako njihova organizacija jako dobro plaća borce, odnosno da najveće zvijezde po borbi zarađuju milijune dolara.

Često se spominje kako su UFC-ovi borci slabo plaćeni, odnosno da većina od preko 500 njih, koliko ih se trenutno nalazi na rosteru, teško može živjeti samo od borbi. No, ima i onih koji zarađuju velike novce, a to su oni koji su uspjeli svojim imenom i rezultatima doći do statusa zvijezda ovog sporta.

Lorenzo Fertitta je rekao upravo nešto o tome, odnosno o takvim borcima i načinu na koji su oni plaćeni. Zapravo, on ne vidi nikakvu razliku između UFC-a i drugih sportova, odnosno smatra da svugdje novce zarađuju oni koje publika dolazi vidjeti.

“Mislim kako je to ono što vidimo u svakom sportu, odnosno u svakom poslu. Postoje neki sportaši koji čine razliku i oni su ti koje publika dolazi gledati i zbog njih plaća ulaznicu. Oni zapravo upravljaju tim velikim dolarima. Mogu vam reći kako naše najveće zvijezde zarađuju milijuna dolara, a sve to dolazi s rastom ovog sporta i sve većim interesom. To su momci i djevojke koji su zapravo zaslužni za to i iz tog razloga oni na kraju dobivaju veliki dio završne sume”, rekao je nešto o tome u razgovoru za CNN.

Fertitta je dodao kako je UFC ove godine došao do rekordnog prihoda, koji iznosi oko 600 milijuna dolara, no nije htio reći kolika je na kraju dobit za organizaciju. Za to su najviše zaslužni eventi kao UFC 182, koji su predvodili Jon Jones i Daniel Cormier, kao i po dva eventa s Rondom Rousey, odnosno Conorom McGregorom u glavnoj ulozi. I upravo ti navedeni borci su jedni od zvijezda čije se zarade pišu u sedam znamenaka.

U svakom slučaju, nakon jedne uspješne godine, UFC se nada još uspješnijom, a tko bi to očekivao prije točno godinu dana. Činilo se teško vrijeme, nakon odlaska Georgesa St-Pierrea i Brocka Lesnara te poraza Andersona Silve. No, pojavila su se neka nova imena i UFC, odnosno MMA, su na najvišoj razini u povijesti ovog sporta.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI