Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Lorenz Larkin smatra da je donio odluku karijere | Fight Site

Lorenz Larkin smatra da je donio odluku karijere

UFC 20.01.2015 15:22h Autor:

Lorenz Larkin

Lorenz Larkin se vratio u velter kategoriju te odmah došao do atraktivne nokaut pobjede protiv Johna Howarda. Smatra kako nije mogao donijeti bolju odluku, budući da su ga porazi u srednjoj kategoriji doveli na rub otkaza.

Kad je, početkom 2013. godine, pristigao iz Strikeforcea, Lorenz Larkin (15-4, 2-4 u UFC-u) bio je proglašavan novim velikim imenom. Malo ranije prije toga, spustio se iz poluteške u srednju kategoriju, savladao Robbiea Lawlera te u UFC pristigao sa skorom 13-0 i etiketom atraktivnog stand up borca.

Ipak, UFC karijera mu nije dobro krenula. Poražen je u debiu od Carmonta, uslijedila je pobjeda protiv Camozzia, a kad se mislilo da je probio led, naredao je tri poraza. Bolji od njega bili su Tavares, Philippou i Brunson. Larkin je bio pred otkazom, no s UFC-om se dogovorio na pokušaj spašavanja karijere. Posljednja prilika i to spuštanjem u velter kategoriju. Debi do 77 kilograma nije mogao biti bolji.

"Donio sam odluku da tamo trebam biti i bilo je sjajno. Po prvi put u karijeri sam se osjećao veći od protivnika, osjećao sam se snažan, bilo je nevjerojatno", rekao je Larkin o samom psihičkom stanju prije borbe s Johnom Howardom, kojeg je nokautirao nakon samo dvije minute borbe.

Nakon što se borio u poluteškoj, pa srednjoj kategoriji, Larkin je sad u velteru. Zanimljivo je bilo čuti kako je slijedilo skidanje kilograma: "Konzultirao sam se s Markom Munozom i dao mi je sjajne savjete. Tri puta tjedno sam trčao sat vremena, ali sporo, savjetovao je da telefoniram dok trčim i to je imalo efekta. Malo sam promijenio prehranu i to je bilo to. Čak i završno rezanje bilo je vrlo lako, puno lakše nego što sam očekivao. Mislio sam da će biti puno teže i sad mi je žao što se ranije nisam odlučio na to. Ovo mi je najbolja odluka karijere."

Na kraju je bio upitan za planove unutar velter kategorija. Njegova najznačajnija pobjeda do sada je, kao što smo napisali, protiv Robbiea Lawlera, trenutačnog prvaka do 77 kilograma. "Moj glavni i jedini cilj je da dođem do situacije gdje više nitko neće spominjati moje tri prethodne borbe. Sretan sam s pobjedom, ali glavno je nastaviti se boriti i doći do tog statusa. Nemam za sada nikakve druge ambicije, no ako to postignem, to će biti znak da sam na pravom putu", dodao je na kraju borac koji se kući vraći i s 50.000 dolara za izvedbu večeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI