Lobov šokirao: “Tražit ću otkaz u UFC-u kako bih otišao u profi boks” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2017 11:05h Autor:

Artem Lobov – Screenshot

“Nisam uspio povezati kombinacije kao što sam trebao. Pokušavao sam stići do impresivnog nokauta. Očito je kako meč nije otišao u pravcu koji sam htio. Planirao sam zadržati meč na nogama, kao što sam rekao. Nisam se povlačio. Očito je da me Fili nathrvao, rušio me i držao na parteru. Nikako nisam uspio napraviti mjesta da bi se dignuo i ponovno se vratio svojoj taktici. Prije nego što sam se snašao meč je bio gotov. Očito je da sam izgubio”, izjavio je potišteni i tužni Artem Lobov nakon UFC “Fight Night” priredbe u poljskom Gdansku gdje je poražen od Andrea Filija jednoglasnom odlukom sudaca.

U intervjuu za BT Sport, Rus s irskom putovnicom je opisao ukratko dvoboj. Smatra da nije potcijenio snagu Filija.

“Pogodio me high kickom. To je bio težak udarac i na trenutak me uzdrmao. Ali sam se vrlo brzo oporavio i vratio u ritam. Osjećao sam se dobro. Ostale udarce nisam praktički niti osjetio, otvorio je posjekotinu jednim udarcem u oko, ali osjećao sam kao da sam ih većinu dobro blokirao. Stiskao sam ga, mislio sam da je nokaut blizu. Nekoliko puta sam ga dobro pogodio, ali je jako teško razmišljati pod pritiskom. Na kraju je ovako završilo. Što ćeš?”, objašnjava.

Nije mu pomogla niti prisutnos i savjeti Conora McGregora koji mu nije bio u kutu, ali prema njegovom ponašanju pored Octagona, kao da jest…

“Nikakav pritisak zbog toga nisam osjećao. Conor i ja si držimo leđa od prvog dana i to ćemo nastaviti raditi i u budućnosti. Do kraja. Pružio mi je potporu i dao mi je neke savjete, kako sam se trebao boriti. To je uvijek dobro čuti. Tijekom meča mi je davao mnogo savjeta, a tako je nastavio i kasnije.”

Što dalje? Lobov je vjerojatno jedini UFC borac s negativnim “scoreom” na svom borilačkom kontu…

“Nisam siguran. Ta rušenja, imao sam već nekoliko sličnih mečeva u kojima su me protivnici rušili i držali na podu. Ne znam, ali ne bih imao ništao protiv okušati se u boksu. Znam da imam ugovor s UFC-om. Razgovarat ću s njima i pitat ću ih da mi možda daju otpust iz ugovora, kako bih mogao odraditi nekoliko boksačkih mečeva. Ne znam kako će se stvar razvijati, svakako ću biti u kontaktu s njima. Čim se nešto riješi, obavijestit ću vas”, zaključuje Lobov.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI