Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ljubimica Dane Whitea ugovorila prvu borbu u ovoj godini | Fight Site

Ljubimica Dane Whitea ugovorila prvu borbu u ovoj godini

UFC 18.08.2018 13:19h Autor:

Cynthia Calvillo i Dana White

Jedna od najperspektivnijih borkinja u UFC-u, Cynthia Calvillo, ugovorila je svoju prvu borbu u 2018. godini. Nju će odraditi na debitantskom UFC eventu u Argentini, a boriti će se protiv Poliane Botelho.

U pitanju je event koji se održava 17. studenog te se još uvijek traži glavna borba za njega, nakon što je UFC već krenuo s ugovaranjem ostatka programa. Prvi UFC event u Argentini ugostiti će Buenos Aires, a 31-godišnja članica Teama Alpha Male tamo će se boriti protiv dvije godine mlađe Brazilke, Poliane Botelho.

Calvillo (6-1, 3-1 UFC) je imala podosta turbulentnu prvu godinu u UFC-u. Danu Whitea je oduševila u siječnju prošle godine, na svom nastupu na LFA eventu te je on čak izjavio kako je takav prvi dojam dobio tek kada je prvi put gledao Conora McGregora. Manje od dva mjeseca nakon toga dao joj je prvu borbu. Kao zamjenska borkinja je uskočila u borbu protiv Amande Cooper samo deset dana prije UFC 209 eventa. Igrom slučaja našla se na glavnom programu te upisuje pobjedu gušenjem u prvoj rundi. UFC joj nije dao odmora i već idući mjesec nastupa na glavnom program UFC 210 eventa, čime se prvi put od Brocka Lesnara 2008. godine dogodilo da debitant svoje prve dvije borbe odrađuje na glavnom programu PPV eventa i prvi je debitant u povijesti koji je nastupio/la na glavnom programu dva PPV eventa za redom. I tamo je upisala pobjedu, također prekidom u prvoj rundi, protiv Pearl Gonzalez.

Nakon što je u srpnju na škotskom tlu savladala Joanne Calderwood, bilo je jasno kako UFC ima novu zvijezdu. Za 30. prosinac ugovorili su joj borbu protiv Carle Esparze, uz priču kako bi u slučaju pobjede mogla postati iduća izazivačica. Tu borbu biva hrvački izdominirana i gubi jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon čega pada i USADA test zbog korištenja marihuane te dobiva suspenziju u trajanju od šest mjeseci, koja je kasnije produžena na devet mjeseci. Tako je bila prisiljena na odmor, no koji joj je možda dobro došao radi treninga i rada na onome što joj je najviše nedostajalo u prvom porazu u karijeri.

U Buenos Airesu dočekati će je Botelho (7-1, 2-0 UFC) koja je također savladala Pearl Gonzalez, a ove godine je svoj UFC skor na 2-0 podigla pobjedom prekidom nad Syuri Kondo. Za to joj je trebalo tek pola minute i to je najbrži prekid u povijesti UFC-ove ženske slamka kategorije. Botelho je inače bivša prvakinja XFC promocije, a samo jednu pobjedu u karijeri nije ostvarila prekidom. Upravo spomenutu nad Pearl Gonzalez.

Looks like we got a date!!🤩🤩🤩 11.17.18 #UFCBuenosAires #Argentina

A post shared by Cynthia Calvillo (@cynthia.calvillo) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI