Ljepotica protiv zvijeri? Sijara Eubanks prozvala MacKenzie Dern!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.11.2018 11:53h Autor:

Sijara Eubanks i MacKenzie Dern

Nova osoba na listi “za odstrijel” potencijalne izazivačice muha kategorije, Sijare Eubanks, je MacKenzie Dern. Popularne MMA borkinje i najuspješnije grapplerice ikad, Sijara se sjetila uz fotografiju s BJJ natjecanja na kojem ju je savladala.

Iako nisu ista kategorija, ove dvije djevojke imaju nešto zajedničko. Obje bi realno trebale otići u kategoriju iznad one u kojoj sada nastupaju, zbog problema sa skidanjem kilograma. Ipak, Dern je svojih problema svjesna te se obratila UFC-ovom Institutu gdje na tome ozbiljno radi, dok se Eubanks ponaša kao da zapravo nikakvih problema niti nema.

No, to je zapravo nebitno po pitanju onoga što je Eubanks, inače nesuđena izazivačica muha kategorije, objavila na Twitteru. Objavu može te vidjeti ispod teksta, a ona je zapravo izravan izazov američko-brazilskog borkinji.

“Pronašla sam ovaj stari dragulj. Hey MacKenzie Dern, što misliš o tome da odradimo borbu s rukavicama od četiri unce. Hajdemo vidjeti tko je pravi i najbolji crni BJJ pojas u MMA-u”, napisala je Eubanks uz postavljene tri fotografije s tog natjecanja.

Iako se svaka pobjeda nad Dern, djevojkom koja je do 23. godine osvojila sve što se u grapplingu i BJJ može osvojiti, izuzetno vrijedna, Sijara ipak nije navela o kakvom je natjecanju riječ. Da, u pitanju je IBJJF svjetsko prvensto u Abu Dhabiju, no održano početkom 2011. godine, kada Dern još nije napunila niti 18 godina te da je bila ljubičasti pojas i to joj je ujedno bilo prvo veće natjecanje. Između ostalog, prema starosti je još uvijek bila juniorka.

Što se tiče ove prozivke, koliko god da su različita kategorija, ne bismo se čudili da UFC odluči ovo organizirati i to iz vrlo jasnih razloga. Naime, Dern je došla u UFC kao velika grappling zvijezda s velikim očekivanja te velikim brojem fanova. Iako je taj broj još uvijek velik, velik je i broj onih koji nemaju najbolje mišljenje o njoj, upravo zbog tih problema sa skidanjem kilograma te je isti smatraju neozbiljnom borkinjom. S druge strane, Sijara Eubanks je u rekordnom roku postala najomraženija borkinja u promociji i gdje ćeš bolju priliku za vratiti Dern prvobitnu popularnost nego upariti je u borbu gdje će gotovo cijela MMA javnost navijati za nju?

Biti će zanimljivo vidjeti hoće li se od nje pojaviti neki komentar ili će jednostavno ignorirati svoju nekadašnju BJJ protivnicu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI