Liz Carmouche: Ronda zna da nije pametno zamjeriti se marincu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2013 12:01h Autor:

Liz Carmouche

UFC 157 nesumnjivo će biti povjesna priredba. Naime, na ovom velikom UFC događaju prvi put će se održati borba žena. U glavnoj borbi večeri Liz Carmouche će se boriti protiv braniteljice naslova u bantam kategoriji, Ronde Rousey.

Iako mnogi staju na stranu Rousey, Carmouche tvrdi da u borbu ulazi kao ravnopravna suparnica te kako se ne boji ni izjava da nema šanse, ni same Ronde.

"Navikla sam na stres i ovakve situacije. Borila sam se u Meksiku protiv domaće borkinje, publika je vikala protiv mene, mene je to motiviralo da je dokrajčim. `Samo vičite, ona će to platit`, mislila sam tijekom borbe.", kaže Carmouche koja je tada u Meksiku pobijedila u drugoj rundi nakon što je liječnik prekinuo borbu.

Iako je teško usporediti UFC 157 s borbom u Meksiku, Carmouche je uvjerena da će je pogoditi ista pozitivna energija. "Pritisak nije na meni već na Rondi. Od nje se očekuje da obrani titulu.", kaže Carmouche koja ovoj borbi pristupa kao, kako sama kaže, vojničkim borbama u Iraku u kojima je sudjelovala.

Ipak, djevojke su uoči ove borbe jedna prema drugoj iskazale poštovanje, što je rijetko slučaj u muškim borbama. Carmouche je prvo javno objavila svoje poštovanje prema rondi i svemu što je ona napravila za ženski MMA. "Nisam osoba koja igra igrice, zahvalna sam joj za sve što je napravila u sportu i to sam joj i rekla. Istovremeno, mislim da i Ronda zna da nije pametno izazivati tenzije s nekim tko je bio u marincima", kaže Carmouche koja dodaje kako je ne zanimaju ružni komentari koje čita na forumima: "Ne komentiram takve izjave. Borba će pokazati što mislim o tim izjavama", zaključila je Carmouche.

Prijenos UFC-a 157 pogledajte na Fight Channelu u noći sa subote na nedjelju 24. Veljače s početkom u 04:00 sata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI