Liječnik o ozljedi Darona Cruickshanka: To je ozljeda koja se viđa samo u prometnim nesrećama ili napadima psa

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.12.2014 22:04h Autor:

Kj Noons i Daron Cruickshank

Daron Cruickshank i K.J. Noons su odradili meč bez pobjednika na finalu Ultimate Fightera 20.  Noons je ubo Darona prstom u lijevo oko te nakon nekoliko sekundi ponovio radnju što je Cruickshanku onesposobilo vid na to oko. Sudac John McCarthy je ozlijeđenom borcu dao vremena da se oporavi, no Daron je rekao liječniku da ne želi nastaviti.

"Ne znam što se točno dogodilo", rekao je Daron. "Bilo bi užasno da sam izgubio oko. Nije bilo moguće da se oporavim i nastavim meč. Nisam se želio boriti s jednim okom".

Cruickshank je donio ispravnu odluku kad se odlučio povući iz meča. UFC-ov liječnik je izjavio da u 10 godina rada na eventima nije vidio goru ozljedu oka. Daron je imao rastrgani suzni kanal u lijevom oku- ozljedu koja se zadobiva u prometnim nesrećama ili pri napadu psa.

"Sav taj trud i nisam uspio osvojiti finale", rekao je Cruickshank. Želim odraditi revanš s Noonsom, ali mislim da on to neće htjeti jer sam ga mlatio cijeli meč. Mislim da on nema šanse protiv mene. Želim ga pretući!"

Nakon liječničkih pretraga, Daron je dobio dopuštenje da se vrati treninzima nakon tri tjedna. Suzni kanal u lijevom oku više neće biti u funkciji, no vid je ostao isti.

Chuickshank smatra da nije pošteno što je meč završio bez pobjednika jer je cijelo vrijeme bio u bodovnoj prednosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI