Liddell zna kada je Jones počeo uzimati steroide: “Očito je bilo…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.09.2017 09:03h Autor:

Jon Jones

I legendarni bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji Chuck Liddell je gostovao u jubilarnoj 400. epizodi sjajnog borilačkog šoua “The MMA Hour”. Većina razgovora je bila posvećena njegovom nasljedniku, problematičnom Jonu Jonesu i njegovim posljednjim problemima s padom na doping testu.

“Ice man” nikada nije birao riječi, pa niti ovaj put nije govorio u rukavicama. Smatra da je Jones počeo uzimati steroide u trenutku kada je bio izvan UFC i kada je počeo dizati utege kako bi podigao ukupnu fizičku snagu i digao masu.

“On je svoj najveći neprijatelj. A radi se o strašnom borcu. Ne znam zašto je odlučio. Čini mi se da je u jednom trenutku, kada je bio izvan natjecanja, odlučio početi sa steroidima. Naravno, treba dopustiti da se brani na sudu. Ne znam. Ali po meni je sasvim očito po tome koliko se povećao u jednom trenutku. Nisam siguran da mu je to trebalo, možda se počeo kretati u krivom krugu ljudi, dobio je neke krive ideje i odlučio je koristiti doping. Sada su ga uhvatili. To je jako tužno”, smatra bivši prvak.

Iako nije želio špekulirati sa specifičnim datumima, Liddell vjeruje kako je Jones počeo upotrebljavati sterodie između 2015. i 2016., u trenutku kada je bio izvan sporta i u periodu kada je uveo dizanje utega u svoj trenažni režim.

“Meni se čini da je u tom periodu i vizualno nastupila velika promjena, u onoj pauzi koju je imao. Čini mi se da je doslovno preko noći znatno narastao. Ne znam. Čini mi se da je tada započeo sa steroidima, ali nisam siguran. Još uvijek šuti i nije ništa konkretno rekao. Ponovno tvrde da se radi o kontaminiranom suplementu. Kao i prošli put. Ne znam. Treba mu dati priliku da se brani i vidjeti što će se dogoditi”, objašnjava legendarni borac.

Liddell smatra da je UFC učinio dobro udruživši se s USADA-om u svom opsežnom anti-doping programu. Iako im konstantni padovi njihovih boraca štete, elitna promocija prema Liddellu nema previše izbora.

“Trebaju vam kazne, progresivne kazne. Svaki put sve veća i veća. Tek tako možete prisiliti borce da se drže pravila. Ali svejedno. Ne bih htio vidjeti da Jones dobije četiri godine. Volio bih ga ponovno vidjeti u akciji”, zaključuje.

Čitav razgovor pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI