Liddell na neugodnom TV gostovanju: Novinarka FOX-a ga ispreskakala o dopingu

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.02.2015 11:00h Autor:

Chuck Liddell

Odličan primjer kako funkcioniraju "main stream" mediji kada su u pitanju steroidi i ostala nedozvoljena doping sredstva u sportu smo mogli vidjeti na primjeru gostovanja legendarnog Chucka Liddella na FOX televiziji u emisiji "Sports Court". "Ice man" se nije dobro proveo u razgovoru s oštrom i odrješitom novinarkom koja ga je ispretresala vrlo direktnim pitanjima, a krenula je s pretpostavkom "vi ste idealna osoba za ovakve stvari, na što je Chuck nevoljko odgovorio da ne zna je li zaista tako…"

Dapače, pod paljbom direktnih pitanja Liddell je uhvaćen u govorenju neistina, da ne budemo previše direktni i ne kažemo laži. Tu mislimo na Andersona Silvu koji je testiran gotovo mjesec dana prije meča na UFC-u 183, no pozitivni rezultati testiranja su objavljeni tek nakon što je odradio dvoboj protiv Diaza. Iako je to jasan fakt, Liddell "se pravio malo glup"…

"Ne, mislim da je testiran poslije borbe, ne prije. Koliko ja znam tako je bilo", vadio se Liddell na što mu je novinarka vrlo mudro kontrirala protupitanjem iako je ustvrdila da to što govori nije istina:

"Ako je to istina što vi kažete, zašto se uopće testira borce poslije borbe, zar nije cilj spriječiti varalicama da se natječu?"

No, zbunjeni Liddell, koji je već nekoliko godina UFC-ov zaposlenik, se potpuno izgubio…

"Ne znam, nemam odgovor na to pitanje."

Na tvrdnju Liddella da UFC čini sve da bi se spriječila zlouporaba steroida, novinarka je jasno rekla kako to ne odgovara istini, no Liddel kaže:

"Testiraju borce, hvataju ih, suspendiraju ih na godinu dana. To je puno vremena u kojem ne možete zarađivati novac. Ali gledajte, tako je u svakom sportu. To je igra koja se igra, čak i na Olimpijadi. Ljudi pokušavaju stići do neke prednosti, a drugi ih hvataju i pokušavaju sportaše držati čistima. To je najbolje  što možete napraviti. Vječna igra mačke i miša… Ako se odluče na testiranje svih boraca prije i poslije mečeva, to je velik posao. Nije to tako jednostavno."

Sve u svemu, sasvim je jasno kako FOX-u, na kojem se UFC prikazuje već dvije godine, zasigurno nije ugodno pratiti sve te doping skandale koji potresaju ovaj sport i ovu promociju posljednjih tjedana.

Spomenimo i to da je upravo za srijedu (danas) najavljena velika press konferencija braće Fertitta i Dane Whitea u Las Vegasu na kojoj će se obratiti javnosti povodom gorućih doping skandala koji uništavaju UFC.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI