Lewis vidno razočaran nakon poraza na UFC-u 230: Plan je bio završiti Cormiera u trećoj rundi

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.11.2018 12:23h Autor:

Derrick Lewis

Iako na papiru nije imao velike šanse Derrick Lewis bio je vidno razočaran nakon poraza na UFC-u 230.

“Ne razumijem zašto moram odgovarati na pitanja nakon poraza?”, upitao je Lewis novinare u New Yorku na press konferenciji održanoj poslije eventa.

Lewis je u glavnoj borbi večeri napao teškašku titulu Daniela Cormiera, ali nije imao rješenje za elitne hrvačke sposobnosti bivšeg olimpijca te je u drugoj rundi bio prisiljen predati borbu nakon što gaje prvak uhvatio u gušenje s leđa.

“Učinio je ono što smo i mislili da će napraviti- hrvao je. Sve je jasno”, komentirao je 33-godišnji Teksašanin i otkrio da je plan bio odvesti borbu u treću rundu i tek onda tražiti nokaut.

“Osjećao sam se dobro u drugoj rundi. Dobro sam se kretao, ali on je išao na rušenja. Vjerovali smo da ćemo u trećoj rundi imati prednost i priliku da završimo borbu. Disanje mi je bilo u redu, sve je bilo dobro. Samo smo čekali treću rundu da ga stvarno stisnemo.”

Lewis nije imao puno vremena za pripreme budući da je borbu prihvatio samo nekoliko tjedana ranije, odmah nakon meča protiv Alekadera Volkova kojeg je nokautirao prije manje od mjesec dana na UFC- 229. Ipak, Lewis tvrdi da to nije bio problem.

“Fizički i mentalno sam bio možda i u najboljoj formi karijere…Čitavu karijeru radim na hrvanju i obrani od rušenja. Stoga ovo nije bilo ništa novo”, zaključio je Lewis i najavio malu pauzu od borbi do proljeća iduće godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI