Leslie Smith odbila nastupiti protiv preteške Ladd i najavila kako je završila UFC karijeru

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.04.2018 21:27h Autor:

Leslie Smith

UFC fight Night 128 ipak je ostao i bez druge borbe na svom programu. Nakon što je otkazana borba Magomeda Bibulatova i Ulke Sasakija, sada je otpala i borba Leslie Smith i Aspen Ladd. Naime, Smith je odbila nastupiti nakon što je njena protivnica pala vagu.

Ladd je vagu pala za 800 grama te se odmah ispričala, ali je i iznijela pretpostavku kako će njena protivnica odbiti nastup te da je prema tome borba vjerojatno otkazana. To se na kraju dogodilo, no uz malo dramatičniju priču nego što se to moglo očekivati. Naime, Ladd se izvagala među prvima, a u svom obraćanju je objasnila kako su za pad na vagi krivi ženski problemi te da joj je komisija savjetovala da prestane sa skidanjem kilograma.

Kod Smith ta isprika nije prošla, nego je čak optužila Ladd da je to napravila namjerno. Mlada Ladd svakako je tip borkinje kojoj odgovara prednost u kilogramima, budući da se radi o sjajnoj hrvačici fenomenalnog ground n’ pounda, a već je ranije jednom pala vagu prije borbe u Invicti. Ipak, optužbe su svakako neutemeljene. Nešto više o svojim razlozima Smith je objasnila Arielu Helwaniju putem SMS-a, koji je on onda i objavio. U njemu je otkrila kako je njena UFC karijera vjerojatno gotova.

“Isplatiti će mi honorar za borbu i bonus za pobjedu, no odbijaju produžiti moj trenutni ugovor, čak i uz jednake uvjete kakve imam sada. Aspen je ovo sve započela padom na vagi, što mislim da je bio taktički potez. Vagala se prva, rekla je doktoru informaciju zašto je pala te je bila sigurno da će joj zabraniti daljnje skidanje”, rekla je Smith.

Ova situacija s ugovorom neće čuditi one koji malo bolje poznaju situaciju. Naime, Smith je jedna od boraca i borkinja koji su osnovali Uniju boraca, a u veljači ove godine pokrenula je i Project Spearhead, također s ciljem ujedinjavanja boraca koji bi se zajedno izborili za bolje uvjete. Takvi potezi sigurno se ne sviđaju UFC-u s poslovne strane i moguće je kako je zbog toga odlučeno da joj neće produžiti ugovor. To je velika šteta, jer je u pitanju jedna od najuzbudljivijih borkinja svijeta. Trenutno je u nizu od dvije pobjede, gdje je jedna iz borbe protiv Irene Aldane, koju su mnogi proglasili kao možda i najuzbudljivijom borbom u povijesti ženskog MMA-a. Tako da, sa sportskom aspekta, odbijanje produženja ugovora nema nikakvog smisla.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI