Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Leslie Smith misli ozbiljno: Podnijela prijavu protiv UFC-a! | Fight Site

Leslie Smith misli ozbiljno: Podnijela prijavu protiv UFC-a!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.05.2018 12:23h Autor:

Leslie Smith

Sada već bivša UFC-ovka Leslie Smith je odlučna u namjeri da zagorča život svom donedavno poslodavcu. Američki mediji pišu kako je u srijedu podnijela prijavu protiv Ultimate Fighting Championshipa državnom odboru za rad koji se originalno u SAD-u naziva “United States National Labor Relations Board (NLRB)”.

Njezinu prijavu je sastavio odvjetnik Lucas Middlebrook, a u njoj se tvrdi kako je UFC otpustio Smith “svoje razloge bezirajući na aniemozitetu koji imaju prema njoj”.

A animozitet se bazira dakako na činjenici kako je Smith jedna od čelnica projekta organizacije sindikata boraca, koji je noćna mora novih vlasnika UFC-a. Upravo je ona potpredsjednica projekta “Spearhead”, koji od UFC-a traži da potpišu izjavu u kojoj se određuju jesu li borci zaposlenici ili neovisni posloprimci.

20. travnja ugovor Smith je praktički otkupljen od strane UFC-a kada su joj ljudi iz promocije ponudili isplatu honorara kao da se borila iako je njezin zakazani meč protiv Aspen Ladd propao. Naime, Ladd je promašila službenu vagu, a UFC je ponudio Smith njezin honorar iako to inače nije praksa. Razlog je taj što se radilo o posljednjoj ugovornoj borbi za ovu borkinju, a UFC je se htio riješiti bez mogućnosti produljenja međusobnog poslovnog odbora. Isplaćivanjem punog honorara UFC smatra da je izvršio svoje obaveze prema Smith i da je ona sada slobodna borkinja.

Druga strana ne shvaća spor na takav način. Middlebrook je, naime, u svojoj prijavi naveo i kako Smith “nikada nije primila novac te je i dalje dio UFC-a jer joj ugovor nije završen.”

UFC za sada nije želio uopće komentirati ovaj slučaj. Valja napomenuti kako je Smith pobijedila u tri od posljednja četiri meča i bila je 9. najbolja borkinja svoje kategorije. Jedini poraz koji je pretrpjela je bio onaj od Cris Cyborg. Stoga je jasno da su razlozi za otkaz isključivo “političke naravi”…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI