Leon Edwards: Nisam fan Donalda Cerronea, u borilačkom svijetu on je prolaznik

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.06.2018 11:15h Autor:

Leon Edwards

Leon Edwards pokušati će danas doći do najveće pobjede svoje karijere i to preko Donalda Cerronea, prave legende sporta. Edwards kaže da se može složiti s takvim nazivom za svog protivnika, no isto tako otkriva kako nikad nije bio njegov fan.

26-godišnji Edwards je britanski borac rodom s Jamajke i trenutno je unutar niza od pet pobjeda i nalazi se na 13. mjestu ljestvice velter kategorije. To je dva mjesta ispod Cerronea, preko kojeg će pokušati doći do najveće pobjede svoje karijere. A što se tiče Cerronea, nije mu problem reći kako o njemu baš i nema najbolje mišljenje.

“Gledajući kakav je njegov pristup ovome svemu, on je za mene više kao neki prolaznik. Imam dojam da njemu uopće nije bitno pobjeđuje ili gubi, sve dok se ima priliku boriti i zadovoljan je time. To je pristup jednog prolaznika u sportu, dok ja želim pobjeđivati sve ispred sebe i postati svjetski prvak. I to je moj cilj, ja imam cilj, on ga nikad nije imao”, prokometirao je Edwards način razmišljanja Cerronea, koji je borac spreman uvijek se boriti bilo gdje i protiv bilo koga. Uostalom, tako je Edwards i dobio ovu priliku.

Gledajući da je Kauboj prije pobjede nad Yanciem Medeirosom imao niz od tri poraza, svakako je Edwards favorit u ovoj borbi, a za cilj ima pokazati kako bi on trebao biti novo britansko ime, a ne Darren Till, također član iste ove kategorije. Till je do svog svjetla reflektora došao upravo preko Cerronea, a sada to isto može Edwards.

“Pogledali smo njegovih posljednjih četiri ili pet borbi i mislim kako postoji skica po kojoj ga možeš pobijediti. Mislim kako su velteraši jednostavno preveliki za njega, a i brada mu je svakom borbom sve slabija. Osim toga, on ima 36 godina. Stil borbe nije mu se mijenjao kroz posljednjih 10 ili 15 borbi tako da znamo kakav je. Jednostavno, nema tu nikakve misterije, morati ću iskoristiti ono što je tako očito”, rekao je.

Ipak, rekao je i neke lijepe riječi o Cerroneu, nakon što je posljednja dva tjedna većinom “trashao” svog protivnika, što je dovelo do toga da će u kavezu imati drugačijeg Cerronea nego što je bio posljednjih borbi. Odnosno, već smo posljednjih dana vidjeli kako je Donald nabrijan i motiviran pa čak i veoma ljut na ono što je Leon govorio.

“On je veliko ime, veteran je ovog sporta i dugo je tu. Bio je u UFC-u kada sam ja tek započeo karijeru. Prilika boriti se protiv njega mi je velika čast, ali to moram staviti sa strane. Moj je zadatak ući u kavez i otkinuti mu glavu. Sretan sam što mi je odlučio pružiti ovakvu priliku, no to je moj posao. Bio je u puno ratova, ima podosta poraza prekidom i mislim kako je njegovo vrijeme prošlo. Mislim da ne postoji nešto što on može promijeniti da bude bolji nego što je sada ili da bude dobar kao nekad. Jednostavno, njegovo vrijeme je prošlo!”

Kao što smo spomenuli, nešto će ipak biti drugačije, Cerrone ovog puta ne ulazi samo odraditi svoj posao. Ovog puta je uistinu motiviran svog protivnika savladati, a kako će to djelovati na njega, saznati ćemo danas iza 14 sati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI