Legendarni Mark Coleman tvrdi da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja, bivši UFC-ov prvak ponudio svoju pomoć u pokrenutoj istrazi

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.08.2018 13:50h Autor:

Frye vs Coleman (screenshot)

Sveučilište države Ohio potresa teški skandal nakon što je preko stotinu bivših studenata nedavno izašlo u javnost s optužbama za seksualno zlostavljanje. Glavni krivac prema optužnicama je nekadašnji doktor iz hrvačkog tima, danas pokojni Richard H. Strauss.

Proteklog četvrtka s priopćenjem za javnost je izašao i Mark Coleman koji tvrdi da je bio među žrtvama spomenutog Straussa. Bivši UFC-ov teškaški prvak poručio je usput i kako je otvoren za svu pomoć u istrazi.

Coleman se nedavno našao u manjim problemima nakon izjava da je Jim Jordan, danas republikanski kongresnik, a prije pomoćni trener na Sveučilištu u razdoblju tijekom kojeg su se događala seksualna zlostavljanja (1979. – 1997.), znao za Straussovo ponašanje.

No, legenda MMA sporta je svoje izjave iz srpnja sada odlučila demantirati poručivši kako ipak nije mogao sa stopostotnom sigurnošću znati da je Jordan bio upoznat s tadašnjim zbivanjima.

Coleman je član UFC-ove Kuće slavnih, što zbog svoje uloge kao jedan od pionira sporta, a što zbog borbe s Peteom Williamsom na UFC 17 priredbi. Kao MMA borac je nastupao čak 14 godina, a UFC-ovu titulu je osvojio 1997. svladavši Dana Severna. ‘The Hammer’ je, spomenimo i to, tri godine nakon uspona na UFC-ov tron osvojio Prideov Grand Prix u otvorenoj kategoriji.

Od sporta se oprostio u veljači 2010. nakon poraza od Randyja Couturea.

Što se tiče doktora Straussa, on je počinio samoubojstvo još 2005. godine, ali njegovo je ponašanje i dan danas tema na američkim sudovima gdje se vode brojne pravne bitke.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI