Legendarni Jim Miller u subotu dolazi do jedinstvenog postignuća!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.09.2018 19:19h Autor:

Jim Miller

Subotnji UFC 228 event donosi će na svojim uvodnim borbama nešto vrlo značajno za povijesne UFC knjige. Jim Miller trebao bi postati prvi borac koji će odraditi 30 borbi u promociji.

U pitanju je svakako bora koji je postao i do danas ostao simbol i slika onoga što bi UFC i MMA trebali biti. Borac koji je uvijek izvršavao sve svoje obaveze, nikad nije pao vagu, nikad nije odbio niti jednog protivnika i nikada svojim nastupom u kavezu nije razočarao. Borba s uvodnog programa UFC 228 eventa, koju će u subotu odraditi protiv Alexa Whitea, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, biti će mu 30. u UFC-u. I time će postati prvi borac koji je do toga došao.

Trenutno se nalazi na 29 nastupa, koliko osim njega imaju umirovljeni Michael Bisping te također vrlo aktivni Jeremy Stephens, za kojeg se pretpostavlja kako će ga u budućnosti nadmašiti jer nije još niti blizu potencijalne MMA mirovine. No, kao što se kaže, prvi se pamte, a Jim Miller će biti taj. I svakom pravom MMA fanu je drago zbog toga i ne sumnjamo kako će mnogi u subotu ustati i zapljeskati ovom primjeru borca i sportaša.

Što se tiče onoga što je Miller napravio u UFC-u, svakako će većini prvo na pamet doći dva legendarna okršaja protiv Joea Lauzona, gdje je pokupio dva od svojih šest bonusa za najbolju borbu večeri. 2011. i 2012. godine je sjajnim nizom došao na korak od borbe za titulu, no tada se zaustavljen od Bensona Hendersona, odnosno Natea Diaza. Jedini je borac koji je nastupio na tri najveća UFC eventa, odnosno UFC 100, UFC 200 i UFC 205 tj. prvi event u New Yorku te je na sva tri upisao pobjedu. Borac je s najviše pobjeda u povijesti UFC-ove lake kategorije i nadamo se kako njegov niz tu neće stati. Za tako nešto morati će se potruditi i savladati Alexa Whitea kada u Dallasu uđu u kavez. Ovim putem smijemo biti subjektivni, naravno da ćemo navijati za Jima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI