Legendarni Daniel Kelly moli UFC za oproštajnu borbu u Australiji

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.08.2018 13:42h Autor:

Daniel Kelly

Nakon što je u svibnju završio svoju karijeru, nakon isteka UFC ugovora, bivši četverostruki judo olimpijac ipak bi se volio oprostio borbom kod kuće. Tako je Daniel Kelly od UFC-a zatražio priliku da odradi oproštajnu borbu u prosincu, no za tako nešto ima još jedan vrlo emotivan razlog.

Kelly zapravo ima jednu posebnu želju zašto to traži od svog donedavnog poslodavca, a u pitanju je njegov 12-godišnji sin Erik. Erik boluje od rijetke genetski bolesti, radi koje će uskoro trebati na transplantaciju bubrega, a prisiljen je 20 puta dnevno uzimati lijekove te šest puta tjedno odlaziti na injekcije. Jedino tako uspijeva funkcionirati poput normalne osobe. Njegov otac kaže kako je on zapravo veći borac od njega zbog svega što prolazi. I želi ga nagraditi prilikom da zajedno ušetaju u dvoranu i prošeću do oktogona.

“Želim samo još jednu borbu za koju bi Erik do kaveza izašao pokraj mene. Ne tražim novi ugovor niti ga želim. Želim samo tu još jednu borbu kod kuće. Za dva mjeseca punim 41 godinu i vrijeme je da završim karijeru. No, nema ništa ljepše nego završiti ju na lijep način kod kuće. Ovdje sam ostvario neke sjajne pobjede i uvijek sam imao publiku iza sebe. Ova sport ne nudi puno prilika da ga završiš kao u bajci, no nikako lijepo ne izgleda to da sam posljednju borbu imao na drugom kraju svijeta. Kada se samo sjetim kako se dvorana skoro srušila kad sam pobijedio Antonia Carlosa Juniora. Bilo bi prekrasno još jednom doživjeti nešto tako”, rekao je borac koji je četiri puta predstavljao Australiju na olimpijskim igrama te je prava judo legenda u svojoj domovini.

Kaže kako možda i ne bi tražio to što si je zamislio, da ne razmišlja o tome kako bi bilo da njegov sin proživi tu cijelu emociju. To bi svakako bilo nešto što ostaje u sjećanju do kraja života i neovisno o ishodu borbe bi to ostao jedan krasan kraj karijere za ovog borca.

“Vrtio sam tako nešto kroz glavu preko nekoliko puta jer sam veliki emotivac. Mislim kako emocijama ima mjesta u oktogonu, unatoč svom stresu koji dolazi uz to. Gledam što Jake Matthews ima sa svojim ocem, gledao sam kako su Jim Crute i njegov otac bili zajedno na Contender Seriesu, a i Mark Hunt je do kaveza hodao sa svojim sinom. To su posebni trenuci i jednostavno želim tako nešto proživjeti s Erikom. On je to zaslužio”, emotivno je rekao Kelly, otvoreno zatraživši od UFC-a borbu na idućem eventu u Australiji, odnosno na UFC Fight Night 142, koji se 2. prosinca održava u Adelaideu.

Kelly je u UFC pristigao krajem 2014. godine, kada je već napunio 37 godina. Uskočio je kao zamjena da bi sve krenulo tako da je upisao pobjede u svoje prve dvije borbe. Nakon toga gubi od Sama Alveya, no onda upisuje niz od četiri pobjede. Ipak, posljednje tri borbe upisuje niz poraza od Dereka Brunsona, Eliasa Theodoroua i Toma Breesa. Tako je UFC ugovor završio sa skorom od šest pobjeda i četiri poraza u promociji. Bilo bi sjajno od UFC-a da mu daju tu posljednju priliku, posebno jer sve to zvuči tako lijepo i svakako bi bio nesebičan potez prema ovom borcu koji je višestruko zadužio sport u Australiji te je uzor mnogim mladim sportašima u početku karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI