Legendarni Bas Rutten ušao u UFC-ovu Kuću slavnih!

UFC 23.05.2015 11:06h Autor:

Bas Rutten

Legendarni bivši UFC prvak, a danas jedan od najpoznatijih MMA analitičara, Nizozemac Bas Rutten, je novi član UFC-ove Kuće slavnih.

Rutten je u UFC-u debitirao davne 1998. te je slavio protiv Tsuyoshija Kohsake. No, već nakon debija je pobijedio Kevina Randlemana podijeljenom odlukom sudaca na UFC-u 20 te je postao UFC-ov šampion u teškoj kategoriji. S obzirom na teške ozljede koje je pretrpio u narednom periodu, pokazalo se da je to bio i posljednji Ruttenov "pravi meč". Na koncu se povukao s nevjerojatnim "scoreom" od 28 pobjeda i samo 4 poraza. Neporažen je u posljednja 22 profesionalna nastupa. Danas je uspješan TV komentator!

"Nikada nisam mislio da ću ući u UFC-ovu Kuću slavnih. Pobijedio sam u tom meču za naslov, no kasnije sam se ozlijedio i to je bio kraj. Većinu pobjeda sam ostvario u Japanu. No, kada sam vidio novi UFC-ov format Kuće slavnih, pomislio sam da bih možda mogao ući zbog doprinosa komentiranju koje sada radim već godinama. Tako sam poćašćen jer je UFC prepoznao ono što sam napravio kao borac", rekao je Nizozemac povodom ove prigode.

Čestitamo!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI