Leben započeo s treninzima: Slijedi li povratak člana originalnog TUF-a?

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.12.2015 11:08h Autor:

Chris Leben / Facebook

Chris Leben, UFC-ov veteran koji iza sebe ima 22 nastupa za najjaču MMA organizaciju, ovih se dana vratio treninzima. Iako se još uvijek ne zna je li ovdje riječ o povratku jednog od najpopularnijih boraca orginalnog TUF-a, njegovi se brojni fanovi imaju razloga nadati jer on takva nagađanja nije ni opovrgnuo.

“U ovom trenutku naporno treniram. Ne želim otkriti što to točno znači te ću vam ostaviti da sami to protumačite kako god hoćete. Prilično sam uzbuđen zbog povratka treninzima. Puno mi znači to što spariram s borcima od 21 ili 22 godine. Oni su budućnost ovog sporta, a ja im uspijevam pružiti dobar otpor, pogotovo u stojci. Još uvijek ostajem bez snage pred kraj treninga, ali treniram dva puta dnevno, pet puta u tjednu. Moja težina se polako vraća pod kontrolu. Pokušavam dovesti svoje tijelo u red”, izjavio je Leben.

“The Crippler” je slavio u 12 od svojih 22 nastupa za UFC. Njegovu karijeru, osim brojnih sjajnih mečeva koje je priuštio MMA fanovima, obilježili su padovi na doping testovima, ali i problematično ponašanje izvan oktogona koje je sasvim sigurno utjecalo na njegove izvedbe u kavezu.

Svijet ga je upoznao u prvoj sezoni popularnog TUF-a iz koje su, uz njega, proizašli brojni poznati borci poput Forresta Griffina, Stephana Bonnara, Diega Sancheza, Kennyja Floriana i Josha Koschecka. Upravo je on prvi borac koji se u UFC-ovom kavezu susreo s velikim Andersonom Silvom. Nažalost po njega, Brazilac je već u svom debiju najavio velike stvari i za samo 49 sekundi uništio Lebenove snove o borbi za pojas prvaka u srednjoj kategoriji.

Povratak treninzima odlična je vijest za Lebena budući da je on sam u više navrata izjavio kako su mu oni spasili život te ga doveli u red kada mu je bilo najteže. Podsjetimo, Leben se umirovio krajem 2013. godine nakon poraza od Uriaha Halla na UFC 168 eventu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI