Leben suspendiran na godinu dana: Pao na testu za droge nakon Munoza

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.11.2011 08:42h Autor:

Wanderlei Vs. Leben (Photo by Combatlifestyle.com)

Chris Leben će biti suspendiran na godinu dana jer je nakon dvoboja protiv Marka Munoza na UFC-u 138 u Birminghamu pao na testu za droge.

Vijest je javnosti otkrio sam predsjednik UFC-a, Dana White, ponudivši pritom Lebenu i profesionalnu pomoć ukoliko ima problema s ovisnošću. Leben je bio pozitivan na dvije supstance: Oxycodone i Oxymorpone. Oxycordone je analgetik (pain killer) koji se dobiva kao derivat opijuma. Kombiniran s paracetamolom se može naći u lijekovima za bolove kao što su ibuprofeni. Sličnu primjenu ima i Oxymorphone koji ima još jače djelovanje na sprječavanje boli.

“Ja volim Chrisa i želim mu sve najbolje u životu, no sudeći prema njegovim potezima, čini se da će biti suspendiran na godinu dana”, izjavio je White i dodao:

“Ukoliko treba profesionalnu pomoć, mi ćemo mu pomoći. Želimo da uspij,e ne samo u oktogonu, nego i u privatnom životu.”

Ovo nije prvi put da Leben ima problema s nedozvoljenim supstancama. Nakon dvoboja protiv Michaela Bispinga 2009. Leben je pao na doping testu jer mu je u krvi pronađen anabolički steroid Stanozolol. Kao posljedica je uslijedila suspenzija na devet mjeseci i novčana kazna. Zanimljivo i indikativno, i UFC 89 i UFC 138 održali su se u britanskom Birminghamu…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI