Leben skinuo 11 kilograma u 24 sata: Liječnici pratili da se ne sruši!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.11.2011 06:47h Autor:

Wanderlei Vs. Leben (Photo by Combatlifestyle.com)

Svi koji su pratili dvoboj Chrisa Lebena i Marka Munoza na UFC-u 138 mogli su primijetiti kako je “The Crippler” izgledao umorno, iscrpljeno i nimalo dobro pripremljeno. Sve to je kumovalo porazu tehničkim nokautom nakon dvije runde, a FightersOnly otkriva kako velik dio krivice odlazi i na skidanje čak 11 kilograma u 24 sata.

Zbog ovakvog scenarija liječničke službe UFC-a pratile su svaki njegov pokret prije nego što je Leben prošao na vagi. Iako se sam borac nije žalio, neki ljudi iz njegovog kuta tvrde da je jedva stajao na nogama i da je pravo čudo što je uopće izašao u kavez s obzirom na opće stanje svog organizma. Navodno je čitav petak proveo u sauni s nekoliko slojeva odjeće na sebi kako bi prošao na službenoj vagi.

I ovaj slučaj još jednom otvara temu skidanja ogromnog borja kilograma i vaganja jedan dan prije meča. Tragedije su već nekoliko puta izbjegnute za dlaku, a ukoliko se ovakav trend nastavi, vjerojatno će samo ljudska žrtva potaknuti čelnike borilačkih promocija da nešto drastično promjene u pravilima…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI