Lawler o šest godina bez sparinga

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.10.2015 09:45h Autor:

Robbie Lawler

Robbie Lawler, UFC-ov prvak u velter kategoriji, ovih je dana gostovao kod Brendana Schauba na "The Fighter and the Kid" podcastu. Tom je prilikom pričao o razdoblju kada je u ICON i Eite XC promocijama osvojio pojase u srednjoj kategoriji. Prema Lawlerovim riječima, te je uspjehe ostvario bez odrađivanja sparinga na treninzima.

"Ruthless" je svoj profesionalni debi doživio je davne 2001. godine. U svoje prve četiri borbe slavio je prekidom i već je tada pokazao da posjeduje vještine potrebne za stupanje na veliku scenu.

"Sparing i to rano MMA iskustvo u određenoj mjeri su vam potrebni jer ne želite doći do pozicije tijekom borbe u kojoj shvatite da ne volite primati udarce ili da ne uživate u borbama. Ako odmah pristupite kako treba onda možete jako brzo odlučiti je li to za vas. Uzeo sam pauzu od šest godina bez sparinga, ali u trenutcima kada sam mislio da se znam boriti. Samo sam proučavao svoje protivnike i naučio kako ostati fokusiran. To se tada pokazalo uspješnim. Sve se to odvijalo za vrijeme mojeg nastupanja za Strikeforce, ali i Elite XC i ICON promocije. Tada uopće nisam sparirao. Tijekom nastupa u Prideu sam jednom prilikom primo udarac od kojeg sam imao vrtoglavicu i tad sam odlučio da neću sparirati neko vrijeme", izjavio je Lawler

Preostaje nam pitanje jesu li ovakve odluke odigrale značajnu ulogu u ostvarivanju uspješne karijere tijekom koje je Lawler prešao put od otpisanog do borca na vrhu velter kategorije.

Podsjetimo, Lawler svoj pojas brani protiv Carlosa Condita na UFC 195 priredbi koja će se održati početkom 2016. godine u Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI