Lawler namjerava svima dokazati zašto se nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivača

UFC 20.05.2014 14:07h Autor:

Robbie Lawler

Nakon velike borbe u kojoj je za nijanse ostao bez naslova UFC-ovog prvaka, Robbie Lawler priprema se za novi pokušaj. Prvi korak je borba protiv Jakea Ellenbergera, a Lawler namjerava dokazati zašto je najbolje rangirani borac na UFC-voj ljestvici izazivača.

Dva mjeseca prošla su otkako je Robbie Lawler (22-10, 7-4 u UFC-u) umalo osvojio naslov prvaka. Za nijanse je bolji od njega bio Johnny Hendricks: "Ne razmišljam puno o tim stvarima, fokusiram se na to kako postati bolji nego što sam bio. Tome i služe porazi, da uvidiš svoje nedostatke i poradiš na njima. Izgubio sam, bila je to sjajna borba, neizvjesna borba, napravio sam puno štete, no ipak sam morao biti malo bolji. Moram se popraviti da bih se mogao boriti na najvišoj razini i to je ono što namjeravam raditi", rekao je Lawler koji ne namjera razmišljati o onome što se dogodilo, nego samo o budućnosti.

Sad ga čeka nova borba, samo dva mjeseca nakon teških i napornih pet rudni. No, da je spreman potvrdio je i sam borac: "Rekao sam im kad sam se spreman boriti i nisam birao protivnika. Ellenberger je strašan borac, iz najvišeg ranga i izuzetno je opasan."

Prilika za novi napad na titulu mogla bi doći ukoliko Lawler ostvari dvije pobjede, odnosno to je najvjerojatnija situacija. "Ne razmišljam o drugim stvarima, osim o tome da dokažem da sam s razlogom broj 1 na ljestvici izazivača. Na to sam se koncentrirao i ne razmišljam o novom napadu na naslov. Cilj mi je da ostvarujem pobjedu, treniram i postajem sve bolji, i ako to uspijem, onda će se sve posložiti, pa tako i titula prvaka", vjeruje Robbie.

Jake Ellenberger je već dugo u vrhu i opasan je protivnik svakom borcu. Dolazi nakon poraza od MacDonalda, a izjavio je kako je u toj borbi razočarao i sebe i fanove i vodstvo UFC-a. Lawler vjeruje kako će to pozitivno utjecati na njegovog protivnika: "Očekujem opasnog protivnika koji se dugo nije borio. Dolazi nakon poraza i uvjeren sam da je jako puno radio na treningu. Vjerujem da ću protiv sebe imati najbolje izdanje Jakea Ellenbergera koje smo do sad mogli vidjeti."

Borba Lawlera i Ellenbergera bi, prema svim najavama, trebala biti spektakl između dva momka koji se vole potući i ništa ne prepuštaju slučaju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI