Lawler koncentriran na prebijanje MacDonalda: "Znam što sve može napraviti"

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.07.2015 22:10h Autor:

UFC

Robbie Lawler u noći sa subote na nedjelju na UFC 189 u Las Vegasu prvi put brani titulu velter kategorije. U svojoj petnaestoj UFC borbi (10-4) ulazi u oktogon protiv Roryja MacDonalda.

Nakon petnaest godina profesionalne MMA karijere Lawler nema problema sa "trash talkom" svojih protivnika uoči borbi, a pokušao je objasniti zašto je tome tako.

"Mislim da se radi o poštovanju. Brzo shvate da sam dobar momak koji se dolazi boriti i to je sve. Mislim da ne bi izgledali dobro kada bi me verbalno napali, moglo bi im se obiti o glavu", rekao je Lawler, a na pitanje bi li se ikada volio naći u pravom "trash talku", rekao je:

"Ne, zaista. Ja sam svoj. Borim se, prebijam ljude i na to sam koncentriran".

Osim Nicka Diaza, koji ga je provocirao tijekom borbe davne 2004. godine, ostali borci procijenili su da ne bi bilo dobro izazivati jednog od najjačih udarača.

"Ne obraćam previše pažnje na uvrede. One su prisutne, ali na mene ne utječu. Uživam u trenutku i brinem se za sebe", dodao je Lawler s kojeg je teret intervjua i medijskog pritiska skinuo Conor McGregor, koji se u Las Vegasu bori protiv Chada Mendesa.

"Zbog toga mi je život lakši, ne moram toliko raditi oko PR-a", dodaje priznajući da mu medijske obaveze uoči borbe nisu drage.

Lawler se 2013. upravo u Las Vegasu već borio protiv MacDonalda i zaustavio ga na putu prema naslovu pobjedom sudačkom odlukom. Bila mu je to treća pobjeda nakon povratka u UFC poslije osmogodišnje pauze. Nakon toga je izgubio borbu za naslov protiv Johnyja Hendricksa, da bi ga porazio u revanšu devet mjeseci kasnije.

"Bila je to posebna večer, puno je ljudi željelo da osvojim naslov. Brojni treneri i sparing-partneri navijali su za mene, bilo je lijepo pokloniti im taj uspjeh. Nije to bila pobjeda samo za mene, nego i za sve koji su mi pomogli", rekao je Lawler za UFC.com.

MacDonalda je već jednom porazio, a u prošlosti je Lawler često bio bolji u uzvratnim okršajima.

"Možda mi je lakše boriti se protiv takvog protivnika. Izlazim pred njega, a znam sve što može napraviti, pa sam spreman za borbu od samog početka", objasnio je.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI