Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Lauzon objasnio poraz od Raya: Osjetio sam da ga mogu završiti u prvoj i previše sam se potrošio | Fight Site

Lauzon objasnio poraz od Raya: Osjetio sam da ga mogu završiti u prvoj i previše sam se potrošio

UFC 24.04.2017 23:10h Autor:

Lauzon vs. Ray

Joe Lauzon doživio je poraz od Steviea Raya većinskom odlukom sudaca, nakon što je u potpunosti dominirao kroz prvu rundu borbe. No, na kraju kaže da ga je upravo ta dominacija potrošila i uzrokovala pad u preostale dvije runde.

Lauzon je uistinu bio blizu toga da završi Steviea Raya te da dođe do druge pobjede u nizu. Ipak, čvrsti Škot je izdržao, odradio vrlo dobru drugu rundu, a treću preokrenuo žestokim napadom u posljednjih minutu i pol borbe.

“Mislio sam da ga imam i da ga mogu završiti, pa sam previše navalio u prvoj rundi i potrošio se. Svaka čast Stevieu Raya što je izdržao te snažno odradio drugu i treću rundu”, napisao je Lauzon na Twitteru.

No, sudačke kartice bile su sve samo ne jednostavne za objasniti. Kod jednog suca je Lauzon prvu rundu dobio 10-8, dok su druga dva suca presudila druge dvije 10-9 za Raya, što je donijelo 28-28, a to je po mnogima trebala biti konačna odluka. Ipak, jedan je sudac, osim 10-8 za Lauzona, jednu rundu dao Rayu istim rezultatom, što je donijelo 28-27, dok je jedan smatrao da je Ray zaslužio 10-8 rundu, ali ne i Lauzon, što je na kraju bilo 29-27. Teško je reći da li je minutu i pol stand up napada Raya bilo vrijedno 10-8 runde, no Lauzon se nije bunio na sudačku odluku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI