Larkin: Tavares je vrlo opasan protivnik

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2014 12:22h Autor:

Lorenz Larkin

Jedna od zanimljivijih borbi na  „UFC Fight Night 35“ eventu, koji će se održati u srijedu u Atlanti, je ona između Lorenza Larkina i Brada Tavaresa, dva vrlo zanimljiva borca koji pretendiraju na sam vrh kategorije. Ipak, glavna zvijezda ove borbe je Lorenz Larkin, borac kojeg nikada nije dosadno gledati.

Sunaslovna borba eventa veliki broj fanova intrigira puno više nego ona glavna. Razlog za to je jednostavan, Lorenz Larkin (14-1) i Brad Tavares (11-1) su dva borca čije vrijeme dolazi te ujedno i dva borca za koje se u startu vjeruje da neće ponuditi nezanimljivu borbu.

Svog protivnika Larkin je ukratko prokomentirao: „Riječ je o jednom kompletnom borcu, koji može borbu odvesti u parter, no može je odraditi i na nogama, ima kvalitetno hrvanje, ali i jiu-jitsu i potrebno je u svakom trenutku borbe biti oprezan. Znači riječ je jednom kompletnom i vrlo opasnom protivniku. Kada se borite protiv hrvača ili klasičnog udarača puno je lakše, jer znate što možete očekivati. U ovakvim borbama morate biti 100% koncentrirani i spremni na sve.“

Larkin je u UFC došao kao velika, neporažena (iako je prvotno poražen od Lawala, koji ipak nije prošao doping test) Strikeforceova zvijezda, no njegov brži uspon odgodio je poraz, poprilično diskutabilnom sudačkom odlukom, u borbi protiv Francisa Carmonta. „Ponos Havaja“ Tavares je, s druge strane, u UFC ušetao na „mala vrata“ no vrlo brzo je pokazao svoj potencijal i njegov trenutni skor u organizaciji iznosi šest pobjeda i samo jedan poraz.

Nije isključeno da bi pobjeda u ovoj borbi, pogotovo ako bude uvjerljiva, mogla donijeti mjesto u Top 10 srednje kategoriju i priliku za borbu s nekim imenom iz samog vrha divizije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI