Lamas navikao biti autsajder, Mendes se slaže sa statusom favorita

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.04.2015 15:53h Autor:

Chad Mendes

Chad Mendes je, prema kladionicama, podosta velik favorit u odnosu na Ricarda Lamasa, a on kaže da je to iz tog razloga jer je Joseu Aldu pružio bolji otpor. Ricardo Lamas kaže da je navikao biti autsajder te također pobjeđivati u takvim borbama.

Kladionice su, prije večerašnjeg glavnog dvoboja, Chada Mendesa proglasili izrazitim favoritom protiv Ricarda Lamasa. Član Alpha Malea i dvostruki bivši izazivač misli da zna zašto ne to tako.

"Nisam začuđen time. Obojica smo se borili protiv Alda, a ja sam pružio puno bolji otpor i mislim da je iz tog razloga nastao taj dojam među ljudima koji prate, kao i kladioničarima. No, stilovi stvaraju borbu, a ovdje se može dogoditi uistinu svašta. Ja sam spreman za borbu u pet rundi i mentalno sam se pripremio kao da je riječ o borbi za naslov. Lamas je težak protivnik i ne smijem si dozvoliti trenutak nepažnje", rekao je Chad.

Lamas ne misli da činjenica da je autsajder na papiru nešto mijenja. Navikao se pobjeđivati takve borbe, a posljednja je bila protiv Dennisa Bermudeza, kojem je prekinuo niz od sedam pobjeda, u tom trenutku najveći u diviziji iza Josea Alda.

"Navikao sam na to. U mojoj posljednjoj borbi, kao i u 95% njih sam autsajder i ljudi pikiraju na mog protivnika. Ne uznemiruje me to, ja znam za što sam sposoban, a to je jedino bitno. Mislim kako sam izuzetno snažan za ovu diviziju i uvijek sam imao dojam da sam snažniji od protivnika. No, Mendes je druga priča, mislim da smo tu negdje i bit će zanimljivo", objasnio je svoje viđenje Ricardo.

Jose Aldo se borio dva puta protiv Mendesa i jednom protiv Lamasa. Mendesa je u prvoj borbi nokautirao, a u drugoj, krajem prošle godine, savladao odlukom. Lamas je u svom jedinom pokušaju također poražen odlukom, a po sucima je dobio jednu rundu protiv prvaka, jednako kao i Mendes u prošloj borbi. Aldo ipak prednost daje Chadu, odnosno slaže se s prognozama.

"Mislim kako su spojili sjajnu borbu dva vrhunska borca. Lamas dolazi iza sjajne pobjede, no smatram kako je Chad Mendes broj 1 izazivač u ovoj diviziji. Mislim kako će on još jednom izboriti borbu za naslov, odnosno ne vidim da ga itko od ostalih boraca može pobijediti. No, ponavljam još jednom, ovo je sjajna borba", rekao je prvak, koji odmora nakon svjetske turneje i promocije svoje borbe s Conorom McGregorom.

Mendes i Lamas nastupaju u glavnoj borbi eventa čije uvodne borbe počinju u 17 sati, a glavni u 19, uz izravni prijenos na Fight Channelu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI