“Kuha se” brazilski okršaj Alda i Volkanovskog

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.03.2019 18:09h Autor:

Jose Aldo i Alexander Volkanovski

Iz Brazila dolaze vijesti kako se za UFC 237 priredbu sprema okršaj perolake kategorije između bivšeg prvaka Josea Alda i vjerojatno vodećeg “contendera” u ovom trenutku, Alexandera Volkanovskog.

Jose Aldo je odmah nakon posljednje pobjede, ostvarene na Fight Nightu u Fortalezi, iznio želju nastupiti na idućem programu kojeg UFC odvodi u Brazil. U pitanju je UFC 237, koji se održava 11. svibnja u Rio De Janeiru. Među imena koje je spomenuo kao potencijalne protivnike posebno je istaknuo Alexandra Volkanovskog. I čini se kako će mu se ta želja ispuniti.

Odmah nakon što je došla svojevrsna prozivka, Australac porijeklom iz Makedonije je rekao kako bi mu bila čast odraditi borbu protiv bivšeg dvostrukog prvaka UFC-ove perolake kategorije. Aldo ima još dvije borbe na UFC ugovoru, nakon kojih se namjerava umiroviti, a plan mu je obje odraditi u Brazilu.

MMA freelance novinarka, Farah Haroun, dobila je informaciju kako se službeno radi na borbi Alda i Volkanovskog za UFC 237 te da bi borba uskoro trebala biti službeno potvrđena. U pitanju je priredba koju predvodi borba za prvakinju slamka kategorije između Rose Namajunas i Jessice Andrade. Nije isključena opcija da ovo postane borba za titulu ili privremenu perolake kategorije, što je realna opcija ukoliko Max Holloway savlada Dustina Poiriera te postane privremeni prvak lake kategorije.

Aldo je trenutno u nizu od dvije fantastične pobjede, nad Jeremyem Stephensom i Renatom Moicanom, čime je potvrdio kako još itekako ima što ponuditi. Mnogi su ga otpisali nakon dva poraza od Maxa Hollowaya, no bivši prvak s devet uspješnih obrana titule je i dalje tu. Volkanovski je do sada slavio u svih šest UFC nastupa, gdje je svakako najvrjedniji onaj posljednji. Pretposljednjeg dana prošle godine savladao je bivšeg trostrukog izazivača, Chada Mendesa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI