Kron Gracie potpisao za UFC i debitira protiv Alexa Caceresa

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.12.2018 19:05h Autor:

Kron Gracie i Alex Caceres

UFC je svoje redove pojačao vrlo popularnih Kronom Graciem te će ovaj član najpoznatije svjetske borilačke obitelji debitirati već idućeg mjeseca. Borbu je ugovorila za UFC 233, gdje ga čeka okršaj s Alexom Caceresom.

30-godišnji Kron, inače ADCC prvak 2013. godine, do sada je četiri puta nastupio u MMA borbama, upisavši četiri pobjede prekidom. Posljednja tri nastupa imao je u japanskom Rizinu, gdje svakako vrijedi spomenuti trijumf nad velikom zvijezdom i bivšim Pride vetaranom, Tatsuyom Kawajirijem, a svakako ne smijemo izostaviti niti pobjedu nad Hideom Tokorom. Sada će se iskušao u najpoznatijem svjetskom MMA borilištu i to više od godinu dana nakon svog posljednjeg nastupa.

Najmlađi sin Ricksona Graciea ovim je potpisom postao peti Gracie u UFC kavezu, a mi se nadamo da će se zadržati dulje od posljednja tri. Nakon njegovog legendarnog strica Royecea, UFC borci bili su Kronovi bratići Rolles, Renzo i Roger, ali svaki je upisao tek po jedan nastup. Kron ima veće ambicije od toga, a u lov na njihovo ispunjenje krenuti će protiv jednog od najiskusnijih boraca UFC-ove perolake kategorije.

Alex “Bruce Leeroy” Caceres je Kronov vršnjak, no već više od sedam godina bori se u Octagonu. Kao UFC borac upisao je po devet pobjeda i poraza, no susretao se sa mnogim poznatim imenima. Najveće pobjede su mu one nad Coleom Millerom i Sergiom Pettisom, a inače gaji vrlo atraktivan stil borbe. Kompletan je u svim segmentima MMA-a i ne izbjegava otvorenu borbu.

Ovaj dvoboj svoje mjesto će naći na UFC 233, koji se 26. siječnja održava u Anaheimu. Za sada sve izgleda kao da će program biti na razini najjačih UFC-ovih PPV evenata, a predvoditi će ga borba za titulu muha kategorije između Henrya Cejuda i TJ Dillashawa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI