Kreće teškaška sezona Ultimate Fightera, pogledajte najavu! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.08.2018 10:55h Autor:

screenshot

Još samo četiri dana ostalo je do početka emitiranja 28. sezone Ultimate Fightera, a fanovi su napokon dočekali sezonu u kojoj će se sučeliti teškaši. Pogledajte službenu najavu te saznajte nešto o samoj sezoni, posljednjoj koja se snimala u legendarnok staroj dvorani i posljednjoj koja će se emitirati na FOX Sports televiziji.

Sezona nosi nadimak “Heavy Hitters”, a treneri su Robert Whittaker i Kelvin Gastelum, koji bi se početkom iduće godine trebali boriti za naslov UFC prvaka srednje kategorije. Kao što smo već naveli, sudionici su teškaši, dok su tu također i borkinje perolake kategorije, koje bi trebale pokrenuti pravo stvaranje te UFC-ove divizije, koja je do sada egzistirala čisto zbog Cris Cyborg i situacije u kojoj bi ona imala pojas prvakinje. Ovom sezonom će UFC pokušati stvoriti neku sliku ženskog MMA-a do 66 kilograma te automatski izgraditi diviziju, koja bi napokon mogla dobiti i službeni ranking.

U obje kategorije nastupa po osam boraca, odnosno borkinja, što znači da niti ove sezone neće biti preliminarnih borbi za ulazak u show, kao što je u prošlosti bilo pravilo u prvoj epizodi. Iskreno, ne znamo zašto je UFC odustao od te prakse, jer bi to većinom bila najkvalitetnija epizoda, kroz koji bi se borce odmah upoznalo, a i epizoda koja je znala sadržavati i do 16 borbi odjednom, osim ako ne bi sve bilo podijeljeno u dvije epizode s po osam borbi. Ovog puta je sve riješeno putem castinga i tzv. “trialsa” te su odabrani ovi borci i borkinje.

Muška teška kategorija:

Ben Sosoli – 28 godina, 6–2 skor, Australija
Maurice Greene – 31 godina, 5–2 skor, SAD
Michel Batista – 34 godine, 4–0 skor, SAD
Juan Francisco Espino Diepa – 37 godina, 8-1 skor, Španjolska
Justin Frazier – 28 godina, 10–2 skor, SAD
Anderson da Silva – 31 godina, 3–0–1 skor, Brazil
Przemyslaw Mysiala – 35 godina, 22–9–1 skor, Engleska
Josh Parisian 28 godina, 7–2 skor, SAD

Ženska perolaka kategorija:

Leah Letson – 25 godina, 4–1 skor, SAD
Larissa Pacheco – 23 godine, 11–2 skor, Brazil
Marciea Allen – 36 godina, 7–2 skor, SAD
Pannie Kianzad – 26 godina, 9–3 skor, Danska
Bea Malecki – 26 godina, 2–0 skor, Švedska
Julija Stoliarenko – 25 godina, 4-2-1 skor, Litva
Katharina Lehner – 28 godina, 7-1 skor, Njemačka
Macy Chiasson – 26 godina, 2–0 skor, SAD

Kao što možete vidjeti, u pitanju je multinacionalna sezona, u kojoj će se natjecati borci i borkinje iz čak devet različitih država. Sezona će se emitirati kroz 13 tjedana, s finalnim eventom 30. studenog u Las Vegasu.

Inače, oba trenera bivši su pobjednici Ultimate Fightera, što je zapravo prvi slučaj u povijesti showa. Do sada su tri pobjednika Ultimate Fightera kasnije bilo treneri. To su Michael Bisping, koji je to odradio dva puta te Rashad Evans i Roy Nelson. Teškaši će se ovim putem u originalnom formatu showu naći po prvi put od desete sezone, emitirane sada već davne 2009. godine. Pobjednik te sezone bio je gore spomenuti Roy Nelson.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI