Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“Kralj Kung Fua” pao na USADA doping testu! | Fight Site

“Kralj Kung Fua” pao na USADA doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.07.2018 15:44h Autor:

Rainey vs. Salikhov

UFC-ov borac Muslim Salikhov, poznat i pod nadimkom “King of kung fu”, nova je “žrtva” USADA testiranja na doping, odnosno novo ime na popisu potencijalnih doping prijestupnika u UFC-u.

Kao što USADA to inače radi, Salikhov je obaviješten o potencijalnom korištenju nedozvoljenih sredstava, nakon što su dobili pozitivne rezultate njegovog testiranja na doping. Test je napravljen na uzorku uzetom 7. lipnja u Rusiji, gdje se borac tada nalazio. On je privremeno suspendiran na neodrađeno vrijeme, odnosno dok se ne naprave idući koraci po pitanju dokazivanja prijestupa za koji ga se sumnjiči ili njegovog dokazivanja nevisnosti.

34-godišnji Salikhov (14-2, 1-1 UFC), jedan je od najtrofejnijih wushu sanda boraca u povijesti te discipline te je u domovini te vještine, Kini, zapravo prava ikona. Prije nekoliko godina se prebacio na MMA gdje je oduševljavao svojim atraktivnim stilom borbe te ga je to tijekom prošle godine dovelo u UFC. U oktogonu je debitirao porazom od Alexa Garcie, no ove godine je upisao pobjedu nad Ricky Raineyem, nokautiravši ga u svom stilu te usput osiguravši bonus za najbolju izvedbu.

Trenutno nije imao ugovorenu borbu pa iz tog razloga nije došlo niti do otkazivanja nekog njegovog meča. Inače, o njegovoj kvaliteti jako puno govori neslužbeni kickboxing skor, koji iznosi 185 pobjeda i samo 13 poraza. Ipak, ovo bi ga itekako moglo usporiti u MMA napretku, posebno ako se pokaže da je uzimao neku od ozbiljnijih supstanci te ako mu se dokaže namjerno i svjesno uzimanje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI