Kraj ‘noćne more’ za Cortney Casey: Komisija donijela konačnu odluku u kontroverznom doping skandalu

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.07.2017 11:08h Autor:

Cortney Casey (Instagram)

Ime Cortney Casey posljednjih je dana privlačilo pozornost borilačkih medija ponajviše zbog nezahvalne situacije u kojoj se našla ova UFC-ova borkinja iz slamka kategorije.

Nakon što je 13. svibnja upisala svoju sedmu pobjedu svladavši Jessicu Aguilar, Casey se neugodno iznenadila kada ju je zatekla suspenzija od 90 dana zbog pada na doping testu. 30-godišnja Amerikanka ostala je tako i bez ostvarene pobjede koja je promijenjena u ‘no contest’, a razlog je bila povišena razina testosterona koju je teksaška komisija (The Texas Department of Licensing and Regulation – TDLR) pronašla u njenom uzorku.

Stvari u tom slučaju dodatno su se zakomplicirale kada je UFC zatražio B uzorak koji se u konačnici pokazao kao negativan, a Komisija odlučila neko vrijeme ignorirati saznanja vodeće MMA promocije. U cijelu priču se uključio i Dana White koji je napao Komisiju i stao u obranu svoje borkinje.

No pravda je na kraju pobijedila i silni pritisci su izgleda urodili plodom. Kako saznaje MMA Fighting, suspenzija za Casey je poništena te joj je vraćena pobjeda koju je ostvarila na UFC-u 211. Slijedom tih događanja, iz TDLR-a su se ispričali i poručili kako se cijela situacija razvukla jer su htjeli prikupiti sve potrebne informacije za donošenje konačne odluke.

Ovime je završena ‘noćna mora’ borkinje koja se ranije ovog tjedna požalila Arielu Helwaniju da ju na svakom koraku nazivaju varalicom te da zbog svega mira nije imala ni njena obitelj koju se stalno propitkivalo o ovom slučaju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI