Korean Zombie u prvoj minuti nokautirao Moicana, Randy Brown pobijedio Barberenu

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.06.2019 07:55h Autor:

Korean Zombie vs. Moicano

Chan Sung Jung, poznatiji kako Korean Zombie, na impresivan način je odradio svoju prvu ovogodišnju UFC borbu. U glavnoj borbi UFC Fight Nighta 154, održanog u Greenvilleu, savladao je Renata Moicana prekidom već u prvoj minuti borbe. Na glavnom programu iste priredbe Randy Brown savladao je Bryana Barberenu, a pobjede su upisali i Andre Ewell, Andrea Lee te Kevin Holland.

Između Chan Sung Junga i Renata Moicana očekivao se zanimljiv, tehnički potkovan duel u kojem će se dva borca nadmudrivati možda čak i punih 25 minuta. No, ponovno se dokazalo koliko je MMA krasna i nepredvidiva igra. Sve je bila gotovo već u prvoj minuti, uz veliku pobjedu korejskog borca. Otprilike pola minuta trajalo je ispitivanje snaga prije nego su borci stali na sredinu kaveza, a onda Zombie pogađa savršeno tempiran desni “overhand” kroše. Moicano je istog trenutka uzdrman, a iza uha mu odmah sjeda i lijevi kroše. Završili su na podu, pokušao se Moicano vratiti u borbu, no primio je još nekoliko udaraca i to je bilo to.

Sunaslovna borba donijela je pobjedu Randyja Browna nad Bryanom Barberenom. Talentirani borac s Jamajke od samog početka borbe izgledao je sjajno. Pronašao je način kako odgovoriti na stil borbe svog protivnika, a istodobno je bio dovoljno agresivan da ne dozvoli Barbereni promjenu svoje taktike. Tako je Brown čisto uzeo prve dvije runde nanijevši veliku dozu štete svom protivniku, a onda ga je u trećoj dovršio. Barberena je znao da nema više što čekati i da mora napasti, krenuo je otvorenije, a Brown je to iskoristio. Bio je koncentriran, dočekao je priliku i prošao s nekoliko udaraca nakon kojih sudac nije imao druge nego prekinuti borbu.

Andre Ewell iskoristio je priliku mjesta na glavnom programu i impresivno se predstavio publici koja ga do sada nije upoznala. On je u borbi bantam kategorije jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Andersona Dos Santosa. Jednoglasnom odlukom slavila je i Andrea Lee u borbi protiv Montane De La Rose, dok je Kevin Holland savladao Alessia Di Chirica u borbi gdje se publika baš i nije složila sa sudačkom odlukom.

Uvodni program ponudio je jednu od najboljih akcija koje smo ove godine mogli vidjeti u UFC-u, a tri borbe s njega bi vjerojatno odnijela bonus borbe večeri na većini ovogodišnjih programa. Prva od njih je ona u kojoj je Dan Ige jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Kevina Aguilara, jednako sjajna bila je i borba u kojoj je Molly McCann pobijedila Ariane Lipski, dok su poseban spektakl pružili Deron Winn i Eric Spicely koji su program otvorili. Pobjedu u svom debi nastupu upisao je Winn, no pobjednicima možemo zvati i publiku koja je gledala 15 minuta bespoštedne borbe.

Ostatak uvodnog programa donio je dominantnu pobjedu Ashley Yoder jednoglasnom odlukom nad Syuri Kondo, Luis Pena prekidom u trećoj rundi savladao je povratnika Matta Wimana, dok je Jairzinho Rozenstruik upisao drugi najbrži nokaut u povijesti teške kategorije. Samo devet sekundi trebalo mu je za pobjedu nad Allenom Crowderom.

UFC Fight Night 154 – Rezultati

Chan Sung Jung def. Renato Moicano – TKO (R1, 0:54)
Randy Brown def.  Bryan Barberena – TKO (R3, 2:54)
Andre Ewell def. Anderson Dos Santos – jednoglasna sudačka odlua
Andrea Lee def. Montana De La Rosa – jednoglasna sudačka odluka
Kevin Holland def. Alessio Di Chirico – jednoglasna sudačka odluka

Dan Ige def. Kevin Aguilar – jednoglasna sudačka odluka
Ashley Yoder def. Syuri Kondo – jednoglasna sudačka odluka
Luis Peña def. Matt Wiman – TKO (R 1:14)
Jairzinho Rozenstruik def. Allen Crowder – KO (R1 0:09)
Molly McCann def. Ariane Lipski – jednoglasna sudačka odluka
Deron Winn def. Eric Spicely – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI