Korean Zombie se vraća u još jednoj potencijalnoj borbi godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.05.2019 10:12h Autor:

Chan Sung Jung

Chan Sung Jung dogovorio je svoju prvu borbu u 2019. godini. Ljubimac MMA fanova dolazi iza poraza u jednoj od najboljih borbi 2018. godine i nastupit će u novoj koja automatski ima potencijal za najbolju u ovoj. Protivnik će mu biti Renato Moicano.

Iako ova vijest još uvijek nije službena od strane UFC-a, mediji su prenijeli kako su oba borca pristali na okršaj 22. lipnja u Greenvilleu. U pitanju je program koji za sada ne nudi previše atraktivnih imena i matchmakeri su morali posegnuti za nečim što će fanove navesti na kupnju ulaznica. Znajući što ova oba borca mogu ponuditi, nema sumnje da je na pomolu dobar posao.

Jung, fanovima puno poznatiji kao Korean Zombie (14-5, 4-2 UFC), je u 2018. godini nastupio samo jednom. No, taj nastup donio je onu fantastičnu borbu protiv Yaira Rodridgueza, koja se na veliko iznenađenje nije našla među pet kandidata za najbolju borbu godine na “Fighters only MMA Awards”. Zombie je tu borbu bio samo jednu sekundu udaljen od pobjede, no onda je spektakularno nokautiran potezom koji će vjerojatno odnijeti nagradu za najbolji nokaut godine. Inače, on se u veljači 2017. godine vratio nakon tri i pol godine izbivanja zbog služenja vojnog roka, no ušao je u probleme s ozljedama te je od tada nastupio tek dva puta.

Renato Moicano (13-2-1, 5-2 UFC) se ove godine već borio u veljači, kad je poražen od Josea Alda u još jednoj sjajnoj borbi. Tim porazom ostao je bez napada na titulu prvaka, koji bi mu drugačiji ishod vjerojatno donio. Trenutno je nalazi na petom mjestu ljestvice izazivača perolake kategorije, što je čak osam mjesta ispred njegovog korejskog protivnika.

Program na kojem bi se ova borba trebala naći za sad još uvijek nema glavnu borbu. Jučer je za isti potvrđeno nekoliko parove, gdje najzanimljivije zvuči Andrea Lee protiv Montane De La Rose i Allen Crowder protiv Jairzinha Rozenstruika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI