Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Koracima mnogih prethodnika: Gray Maynard nastavlja karijeru u perolakoj kategoriji | Fight Site

Koracima mnogih prethodnika: Gray Maynard nastavlja karijeru u perolakoj kategoriji

UFC 23.11.2015 18:24h Autor:

Gray Maynard

Nakon što je doživio čak četiri poraza u nizu, bivši UFC-ov izazivač Gray Maynard pokušat će svoju karijeru vratiti na pravi put potezom koji je u posljednje vrijeme toliko čest. Iduću borbu odradit će u nižoj kategoriji, u ovom slučaju perolakoj.

Iako je prošle godine bio unutar niza od tri poraza, UFC je pokazao koliko cijene Graya Maynarda, potpisavši s njim novi ugovor na čak osam borbi. Ipak, to ovom borbu nije dalo dodatni impuls za povratak nastupima po kakvima ga pamtimo, nego je u travnju došao i do četvrtog poraza, kad je bolji od njega bio Aleksandar Yakovlev.

Tako se Maynard, nakon što cijelu karijeru u trajanju deset godina nastupa u lakoj kategoriji, odlučio za spuštanje u perolaku. To je danas potvrdio objavom na svom Twitter profilu, no nije poznato kad bi mogao uslijediti njegov prvi nastup do 66 kilograma.

Maynard je u UFC pristigao 2007. godine, kroz petu sezonu Ultimate Fightera. Prije toga je imao samo dva nastupa, ali već u debi borbi je oduševio. Borio se protiv Roba Emersona, a nakon pet minuta fantastične borbe, oba su borca bila ozlijeđena te nisu bili u stanju nastaviti borbu. Ona je tako bila poništena, ali su obojica nagrađeni bonus za borbu večeru.

Nakon toga je krenula Maynardova serija od osam pobjeda, kojom je izborio borbu za titulu, protiv Frankiea Edgara. Maynard je u jednoj fantastičnoj borbi bio ponešto slabiji borac, ali jedna goropadna runda donijela mu je 10-8 na sve tri sudačke kartice te pobjednika nije bilo i moralo se u revanš. Ponovljenu borbu je Maynard ponovno sjajno otvorio, doveo Edgara u tešku poziciju, no onda je naletio na udarac koji je doživio prvi poraz u karijeri. Nakon toga se vratio pobjednom podijeljenom odlukom protiv Claya Guide, no od tad je doživio četiri poraza te je čak bio upitan njegov ostatak na UFC-u.

Sa 173 centimetra visine Maynard neće biti među višim borcima u kategoriji, no bit će zanimljivo vidjeti kako će spustiti kilograme, kraj svoje muskulaturne građe. Također bit će zanimljivo vidjeti njegovu snagu, jer mnogi Maynardu zamjeraju što nije "finisher". Naime, samo dvije od svojih 11 pobjeda ostvario je prekidom, a posljednji put je nekoga završio prije osam godina, unatoč sjajnom stand upu i bacanju u 'knockdown' mnogim kvalitetnih boraca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI