Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kongo: Nisam ništa vidio, dobro je da imam čvrstu bradu! | Fight Site

Kongo: Nisam ništa vidio, dobro je da imam čvrstu bradu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.06.2011 11:56h Autor:

Cheick Kongo

Francuski teškaš se vinuo iz ponora. Bio je na rubu nokauta, no uspio je preokrenuti meč protiv Barryja, nokautirati svog protivnika i uzeti bonus večeri.

Glavna vijest u MMA svijetu je i dalje nevjerojatan rasplet meča između Pata Barryja i Cheicka Konga. Barry je najprije desnim krošeom uzdrmao Francuza, da bi se ovaj čudesno oporavio i s dva precizna udarca nokautirao svog protivnika. Kongo priznaje kako je bio u teškom nokautu.

“Kada me pogodio, rekao sam ‘vau’. Znao sam da se moram brzo vratiti jer mu nisam smio dopustiti da u toj situaciji stekne previše samopouzdanja. Nisam vidio ništa, samo sam otprilike zamišljao što se dogodilo. Mogao bih reći da sam imao i malo sreće, no maksimalno sam odradio obranu koliko sam mogao. Dobro je da imam jaku bradu”, izjavio je Kongo na press konferenciji nakon turnira.

“Ono što me vratilo u meč je moja agilnost. Možda mogu primiti više udaraca od drugih boraca i to čini razliku. Žao mi je Pata. Nikada nije lako nokautirati druge ljude, no to je borba, to je posao. Ovo je sport, ali i moj posao. I dalje ću pokušati napredovati, a posebno drago mi je što su ljudi uživali u borbu”, dodao je francuski teškaš.

S vrijednom pobjedom protiv Barryja, budućnost Konga u UFC je opet obojana vedrijim bojama. Što je sljedeće?

“Najbitnije je preživjeti. Ovo je naporan sport i valja zadržati dobar duh, ali i sve zube. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Nemam planova za budućnost. Treba preživjeti, uhvatiti još koju pobjedu i vidjeti imam li priliku za nešto više”, zaključio je Kongo.

Na press konferenciji se pojavio i oporavljeni Pat Barry. Mnogi suci bi zaustavili dvoboj nakon što je u dva navrata u nokdaun poslao Cheicka Konga. Dan Miragliotta to nije učinio i pokazalo se da je imao pravo jer je Francuz očito mogao nastaviti dvoboj.

“Kada sam ga drugi put pogodio i kada je padao na leđa, pomislio sam da je to to i daje dvoboj gotov. Viđao sam prije slične situacije i tu bi sudac svirao kraj. No, to me nije spriječilo da ga nastavim udarati. S toga, nema nikakvog opravdanja. Ipak, mislio sam da je sve gotovo”, priznaje Barry.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI