Kondicijski trener Dillashawa “bacio pod vlak”: “Hvala USADA-i jer je osigurala čist sport!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.04.2019 12:18h Autor:

Screenshot (Calavitta i Dillashaw)

Kondicijski trener, a ujedno i nutricionist donedavnog UFC prvaka u bantam kategoriji TJ Dillashawa, Sam Calavitta, je preko ESPN-a komentirao doping skandal svog klijenta. To je učinio odaslavši javno priopćenje…

Dillashaw je jučer prihvatio dvije godine suspenzije od strane USADA-e radi pada na doping testu u kojem je pronađen zabranjeni EPO. Bivši prvak se odmah po otkriću pozitivnog testa odrekao svoje titule što je indiciralo da je svjestan krivice. Do sada se nije javno osvrnuo na jučerašnju suspenziju. Dapače, upravo je vlasnik “The Treigning Laba” prvi iz njegovog tima koji je komentirao suspenziju.

“Teška srca, ja trener Cal, osnivač i vlasnik TheTreigning Laba, sam prije nekoliko mjeseci svjedočio porazu jednog člana naše obitelji. Ovaj poraz nije bio samo poraz radi boljih kvaliteta njegovog protivnika, ovo je bio poraz radi puno goreg razloga – demona sumnje u samog sebe koji progoni svakog od nas u jednom ili drugom trenutku našeg života”, stoji u izjavi Calavitta kojom praktički priznaje krivnju svog klijenta i ne traži nikakve isprike osim onih na ljudskoj razini.

TJ Dillashaw suspendiran na dvije godine

Calavitta je bio prisiljen osvrnuti se na Dillashawov doping pad jer je upravo on zadužen za njegovu suplementaciju i prehranu. Prema ovoj izjavi jasno je kako je bivši prvak koristio nedozvoljena sredstva na svoju ruku.

“Nisam čovjek od previše riječi i preriram strast i vjeru u sebe kao nekakav štit koji te gura naprijed, malo sam zbunjen i ne želim ulaziti u rasprave samo zato da se čuje moje mišljenje između onih koji igoniraju stvar. To je bez sumnje neprilično, u određenim trenucima vrijeme je da se čuje i glava obitelji! Ovo je takvo vrijeme”, dodaje Calavitta prozivajući time i samog Dillashawa koji šuti, ali i njegovog glavnog trenera Duanea Ludwiga.

U nastavku ovog obraćanja javnosti čelnik “The Treigning Laba” govori o tome koliko je njegova ustanova posvećena upravo čistom sportu, koji je baziran na znanosti i radu.

“The Treigning Lab je sagrađen na integritetu, na snažnom radu i najvažnije od svega – na obiteljskim odnosima između nas. I radi ovih recentnih događaja The Teigning Lab prije svega zahvaljuje USADA-i jer je zadržala svoje standarde prilikom testiranja boraca i uspjela je u tome da osigura čist sport i poštenje.”

“Ovim putem se zahvaljujemo i svima drugima koji su izrazili brigu, uključujući i TJ Dillashawa, palog borca koji je posrnuo pod očekivanjima javnosti i željom da bude savršen. Iako to nije ispravno, niti opravdavajuće, Dillashaw se skršio pod ogromnim pritiskom da mora pobijediti pod bilo kojom cijenom. Htio je zadovoljiti svoje zaposlenike, svoje fanove, omogućiti život svojoj obitelji. To je nešto s čime se svi možemo povezati”, zaključuje Calavitta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI