Konačno se oglasio i Jose Aldo!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.07.2015 10:22h Autor:

Jose Aldo

Conor McGregor pozvao je UFC da oduzme naslov akutualnom prvaku Joseu Aldu koji je zbog ozljede rebra odustao od borbe za naslov prvaka koja se trebala dogoditi na UFC-u 189. Nakon brojnih prozivki i nagađanja konačno se oglasio i Aldo koji je pokazao i rendgensku sliku slomljenog rebra.

U meč između Conora McGregora i Jose Alda UFC je uložio vrlo velika sredstva te je organizirao i svjetsku turneju na kojoj je promoviran cijeli događaj te borba Aldo vs. McGregor. Takav publicitet nije imala još niti jedna borba pod okriljem ove promocije i predsjednik UFC-a Dana White nije skrivao koliko je razočaran što do meča neće doći.

Konačno se oglasio i Jose Aldo, a njegovo priopćenje donosimo u cijelosti.

"Tri sam mjeseca trenirao triput dnevno. Uložio sam vremena i novca te dovodio sparing partnere iz Brazila i drugih zemalja kako bih odradio najbolje pripreme i kako bih 12. srpnja bio spreman obraniti pojas osmi put. Nažalost, ozlijedio sam rebro na treningu, što mogu potkrijepiti nalazima. Dao sam sve od sebe da ipak dođe do borbe, ali silom prilika to nije moguće i to me žalosti. Samo ja, moja obitelj, treneri i kolege iz tima znamo koliko sam se trudio kako bih ponovno predstavljao boje Brazila.

Odluku sam donio uz dužno poštovanje prema UFC-u i obožavateljima koji me smatraju najboljim 'pound-for-pound' borcem svijeta. Ne bih se mogao boriti ako ne dam 100% i bivajući svjestan svoje ozljede koja se može pogoršati dođe li do još jednog udarca u rebra. Mnogi su mi savjetovali da uđem u oktogon radi novca, ali nema tog novca za koji bih se prodao. Borim se jer to volim i borim se za svoju zemlju. Novac je manje važan, poput sjenke. Ako ga pokušaš zgrabiti, ne možeš, ali ako ideš dalje, slijedi te. Novac je kratkotrajan, a tvoja ostavština ulazi u povijest i to je ono što mi najviše znači.

Prvak sam od travnja 2011. godine, branio sam pojas sedam puta u četiri godine i branit ću ga ponovno po osmi put 2015. Dakle, u prosjeku dvaput godišnje. Da ne spominjem WEC i tvrtke u vlasništvu Zuffe, poput UFC-a, u kojima sam postao prvak 2009. i branio pojas dvaput u manje od godine dana. Zato se ne slažem s odlukom UFC-a o borbi za titulu privremenog prvaka u svojoj diviziji zbog toga što navodno pet puta nisam mogao braniti pojas.

Da je do tih borbi došlo, to bi značilo da bih u četiri godine 12 puta branio UFC-ov pojas, odnosno triput na godinu. To niti jedan UFC-ov prvak nije radio te je prava rijetkost da se u UFC-u titula brani triput u jednoj godini. Stoga to ne može biti jedini razlog zašto su se odlučili na privremenu titulu. No UFC je privatna tvrtka, radim za njih i ne mogu se žaliti na njihovu odluku, ali mogu zato reći da se s njome ne slažem.

Što se tiče mog protivnika koji mi je rekao da dođem i da se borim kao muškarac, nemam riječi za čovjeka koji oponaša junaka TV serije (Travisa Fimmela iz 'Vikinga'). To je ono što on zapravo želi biti jer se vjerojatno srami biti to što zapravo jest, pa kopira izjave, stil i tetovaže jednog glumca. On je umjetnik. Nije borac, nego lik iz jeftine komedije. To vrijeđa i tog glumca i prave sportaše. McGregor bi onda trebao u kazalište, a ne u oktogon. Oktogon je moja domena i ondje ima mjesta samo za jednog kralja, a to sam ja. Ako želi biti dio toga, može biti dvorska luda, što već i jest.

Ako pobijedi Chada Mendesa imat će samo igračku od pojasa s kojim se može pijan hvaliti prijateljima u pubu. Jer upravo to i jest pojas privremenog prvaka: igračka. Ja sam prvak."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI