Kompletiran Fight Night u Saitami: Shogunovo iskupljenje, Sakijeva premijera i spektakl u slamki

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.09.2017 18:56h Autor:

Rua vs. St. Preux

UFC se idućeg tjedna vraća u legendarnu Saitama Arenu, a tamo se vraća i legenda slobodne borbe koja je svoje zlatne dane doživjela upravo u Japanu, Mauricio “Shogun” Rua. Simbolično će tamo svoj MMA debi odraditi i Gokhan Saki, a ukupno će se na programu nalaziti 11 borbi.

Nažalost, tu je odmah i veliko razočaranje za sve koji su se nadali uživanju u borbama u nedjeljno jutro, kao što smo navikli s japanskih evenata, ali i s nekih ranije UFC evenata u “zemlji izlazećeg sunca”. Japanci su ipak vrijeme borbi morali prilagoditi američkoj TV publici, pa će tako program započeti u 8:30 ujutro po lokalnom vremenu, sve da bi glavni program startao u američkom televizijskom “prime timeu”, što bi kod nas bilo 4 sata u noći sa subote na nedjelju, kako smo navikli od američkih UFC evenata.

Velika šteta što nećemo moći gledati ovaj event “normalno” vrijeme, jer nas čeka stvarno spektakularan popis borbi, no tri su ipak u prvom planu. Shogun Rua je trenutno u nizu od tri pobjede, a ovom borbom će pokušati osvetiti poraz iz studenog 2014. godine. Tada ga je Ovince St. Preux savladao nokautom nakon samo pola minute borbe. Ukoliko se Brazilac uspije iskupiti i savladati protivnika koji mu je nanio možda najteži poraz u karijeri, ponovno će biti blizu vrha i napada na titulu koju je jednom imao u svom vlasništvu.

U Saitami će svoj UFC, ali i MMA debi, odraditi Gokhan Saki, koji je prva prava svjetla refrektora doživio upravo u Japanu, kao borac legendarnog K-1. Za njega uistinu nije moglo biti boljeg mjesta za debi, a protivnik mu je Brazilac Luis Henrique da Silva. Sunaslovna borba nam donosi okršaj u ženskoj kategoriji do 52.5 kilograma, između prve i četvrte djevojke s ljestvice izazivačica. Claudia Gadelha i Jessica Andrade svakako su imena koja jamče pravi spektakl.

Ispod teksta pogledajte cijeli raspored borbi koji nas čeka idućeg tjedna.

UFC Fight Night 117 – Raspored borbi

GLAVNI PROGRAM (04:00h)

Mauricio Rua vs. Ovince Saint Preux
Jessica Andrade vs. Claudia Gadelha
Takanori Gomi vs. “Maestro” Dong Hyun Kim
Henrique da Silva vs. Gokhan Saki
Rolando Dy vs. Teruto Ishihara
Mizuto Hirota vs. Charles Rosa

UVODNI PROGRAM (01:30h)

Alex Morono vs. Keita Nakamura
Jussier Formiga vs. Ulka Sasaki
Chan-Mi Jeon vs. Syuri Kondo
Shinsho Anzaivs. Luke Jumeau
Daichi Abe vs. Hyun Gyu Lim

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI