Kompletan pregled nestvarne statistike iz neviđene dominacije: Miočić je jednu rundu dobio s 82-0 u udarcima! (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2018 22:52h Autor:

Miočić i Ngannou

Kaže Francis Ngannou kako je podcijenio Stipu Miočića… Istina ili ne, svima nama koji smo gledali meč bilo je jasno da je Stipe tehnički svjetlosnim godinama ispred kamerunskog izazivača.

Prvak ne samo da je ušao u povijest kao prvi UFC-ov teškaš s tri obranjena naslova, već je sinoć i najvećim kritičarima pokazao da je barem za klasu bolji od čovjeka oko kojeg je promocijom stvoren rijetko viđeni ‘hype’.

Nije samo Stipe u ovoj povijesnoj večeri pokazao da je stepenicu iznad svih, učinio je sinoć to i njegov Strong Style Fight Team. Skromni vatrogasac, koji ujedno nosi i titulu ‘najopakijeg čovjeka na planeti’, već je nebrojeno puta tijekom ovog putovanja ponovio da su njegovi treneri i sparing partneri zapravo i njegova najveća snaga.

To se sinoć u bostonskom TD Gardenu još jednom potvrdilo. Sjajna taktika, na koju strašni Kamerunac i njegov kut nisu imali nikakav odgovor, rezultirala je rijetko viđenom dominacijom u jednoj borbi za UFC-ovo zlato.

Prvo smo mogli sami svjedočiti toj dominaciji, zatim su nam je potvrdili i suci koji su jednoglasno s tri puta po 50-44 nagradili Miočićev rad, da bi naposljetku stigla i statistika koja najbolje oslikava Stipinu demonstraciju moći.

Stipe je Ngannoua pogodio čak 200 puta iz 244 pokušaja, što čini visokih 82 posto uspješnosti. S druge strane, Kamerunac je bio uspješan u samo 33 pokušaja iz 126 bačenih udaraca (26%).

Što se tiče značajnih udaraca, Stipe ih je ubilježio 70 iz 95 pokušaja, dok je izazivaču prošao 21 od 113 udaraca iz ove kategorije.

Stipe je sa 6-0 ‘slavio’ u rušenjima i pritom je bio na 42% posto uspješnosti. Ngannou je pak osam puta uspio zaustaviti preseljenje borbe u parter. Očekivano, Ngannou nije niti jednom išao na rušenje, ali mu je pripao jedan jedini pokušaj ‘submissiona’ u tom meču.

Ako gledamo po rundama, Miočić je bio najdominantniji u četvrtoj u kojoj je zadao 82 udarca naspram protivnikovih 0. Od toga je 18 Stipinih ‘bombi’ upisano pod kategoriju značajnih. Najizjednačenija runda bila je ona prva, no i u njoj je prvak imao prednost s 24-18, odnosno 16-15 ako gledamo značajne pogotke.

Impresivan je i podatak da je Stipe proveo punih 15 minuta u potpunoj kontroli, dok su “Predatoru” u ovoj statističkoj kategoriji pripale samo dvije sekunde.

Nešto detaljniji pregled možete dobiti iz screenshotova koje smo uzeli s fightmetric.com i ufc.com stranica.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI