Komisija u Nevadi jedva čeka Natea Diaza: Rado ćemo mu dati boksačku licencu i nadamo se da će boksati u Las Vegasu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.12.2017 11:34h Autor:

Nate Diaz (Instagram)

Sve su glasnije glasine kako ćemo Natea Diaza u budućnosti gledati u boksačkom ringu. Uostalom, on sam je u nedavnoj izjavi na Twitteru priprijetio svom poslodavcu upravo tim scenarijem.

Nate Diaz: UFC mi je ponudio da biram u kojoj kategoriji ću napasti titulu, ali ja idem boksati

No ima li Diaz uopće boksačku licencu, pita se Express Sport, koji je po ovom pitanju kontaktirao izvršnog direktora Atletske Komisije Nevade Boba Bennetta zaduženog upravo za ovakva pitanja.

Ugledni službenik NSAC-a je u kratkoj izjavi potvrdio kako nema informaciju da je mlađi brat Diaz zatražio svoju licencu, no…

“Ne vjerujem da ju je uopće zatražio do današnjeg dana. Ali koliko ja znam Natea i s kime sve sparira, a u jednom trenutku je i sam bio sparing partner Andrea Warda. On i njegov brat Nick… Stoga,  ukoliko zatraži licencu, ne vidim razlog zašto je ne bi dobio.”

“Bili bi presretni licencirati ga i nadamo se da bi se mogao boriti u našoj državi i naravno prijestolnici svijeta u borilačkom sportu”, iskren je Bennett.

Ovakve izjave sigurno neće udobrovoljiti predsjednika UFC-a Danu Whitea koji je dopuštanjem Conoru McGregoru da odradi boksački izlet s Floydom Mayweatherom zapravo otvorio Pandorinu kutiju. Podsjećamo na Diazovu Twitter izjavu od prije nekoliko dana…

“UFC mi je ponudio borbu za titulu u kojoj god kategoriji želim. To mi je u redu, no ne zamaram se time. Ja ću UFC-u dati priliku kada mi se napokon pojave s nečim dobrim i konkretnim. Do sada ću se posvetiti drugom sportu”, napisao je Diaz, a sličicama pored toga je aludirao kako odlazi u boks.

Bennett i njegova Komisija se očekivano vesele novcu koji bi zaradili od boksačkog mega meča u kojem bi sudjelovao Nate Diaz. S obzirom na zvjezdani status koji uživa ovaj UFC borac, jasno je da bi i njegov boksački “crossover” izazvao ogromno zanimanje i polučio ogroman komercijalni uspjeh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI