Komisija tjera još jednog UFC-ovca da se preseli u težu kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.08.2017 10:12h Autor:

Drew Dober

Drew Dober, sjajni nadolazeći UFC-ovac koji je ponovno demonstrirao svoje kvalitete na UFC-u 214 proteklog vikenda, više neće moći nastupati u lakoj kategoriji. Prema Atletskoj Komisiji Kalifornije, Dober je u tjednu borbe, na posebnoj provjeri težine, imao čak 18 posto više kilograma u odnosnu na dopuštenu granicu od 70.5 kg. Komisije dozvoljavaju samo 10 posto.

S obzirom na to da je Dober na koncu prošao vagu, dopušteno mu je nastupiti na UFC-u 214. No, da bi se ponovno borio u lakoj kategoriji morat će dobiti dozvolu liječnika. Ukoliko liječnik procijeni da nastupanje u lakoj kategoriji nije u njegovom interesu i interesu njegovog zdravlja, Komisija će ga natjerati da se preseli u velter.

Prema procjeni Komisije, Dober je u meč s Joshom Burkmanom na UFC-u 214 ušao s čak 83 kilograma, što je gotovo 13 kila više od dopuštene granice koju je zadovoljio na dan vaganja. Problem za Dobera je njegova mišićna masa zbog koje izvan natjecanja teži preko 85 kilograma uz postotak tjelesne masnoće od samo 10 posto.

Amerikanac, koji u profesionalnoj karijeri ima 18 pobjeda i 8 poraza, je dobio obavijest od Komisije da će se možda morati preseliti u velter kategoriju, no tvrdi da za to još uvijek nije speman. Razlog je njegova visina, odnosno nedostastak iste. Ukoliko bi se preselio u diviziju do 77 kilograma, bio bi jedan od najnižih boraca u toj kategoriji općenito.

Spomenimo i to da je udruženje atletskih komisija (CSAC) proteklog tjedna usvojilo čak četiri nove težinske kategorije koje bi napravile pravu malu revoluciju u slobodnoj borbi. No, Dana White na pitanje je li UFC spreman uvesti te nove divizije je odgovorio negativno.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI