Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Komisija stala iza Herba Deana: “Dobro je procijenio, Lawler nije bio pri svijesti!” | Fight Site

Komisija stala iza Herba Deana: “Dobro je procijenio, Lawler nije bio pri svijesti!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.03.2019 11:17h Autor:

Robie Lawler 2

Gotovo svi misle da je slavni sudac Herb Dean pogriješio kada je prekinuo meč između Bena Askrena i Robbieja Lawlera na UFC-u 235 radi gušenja. Dean je vjerovao kako je bivši prvak u nesvijesti i zato je odlučio uskočiti iako je trenutak kasnije bilo jasno da je napravio grešku jer je Lawler bio priseban i odmah je skočio na noge.

Da je Dean napravio pogrešku, slaže se i predsjednik UFC-a Dana White koji je ustvrdio da radi toga UFC mora organizirati revanš između Lawlera i Askrena. No, to nije službeni stav Komisije u Nevadi, koja je bila zadužena za regulaciju UFC-a 235. Bob Bennett, glavni čovjek NSAC-a, je na press konferenciji nakon priredbe ustvrdio da se on i njegova Komisija slažu s Deanom.

Robbie Lawler: Askren nije bio ni blizu toga da me uguši, skupljao sam energiju da ga podignem i bacim

“Kada govorimo o ovom pitanju koje se tiče ‘bulldog’ gušenja na Robbieju, možete vidjeti da je Herb podignuo njegovu ruku, kada ju je pustio, ona je samo pala”, izjavio je Bennett te je nastavio:

“Ruka je pala, to je znak da je netko izvan svijesti. Onda je Dean uhvatio njegovu ruku ponovno i ona se tek malo pomaknula. Nema nikakve sumnje, kada govorimo o našem viđenju stvari, da je Lawler bio u nesvijesti.”

No, većina se ipak ne slaže s ovom ocjenom. Naime, Lawler je podigno ruku te je Deanu dao znak da je u redu. Da, možda je to mogao učiniti energičnije, no i sam je vjerojatno bio na rubu snaga i na rubu daha.

Dana White o borbi Askrena i Lawlera: Sudac je pogriješio, moramo dogovoriti revanš!

“Možete se s ovime ne slagati, ako ste ikada bili nokautirani ili ugušeni, znate kako je to. Uvijek se probudite i pitate što se dogodilo. Nikada nisam bio profesionalni borac, ali mi se to dogodilo u prošlosti. Netko me to danas pitao, vjerujem da je to nepristojno, ali nema veze – spomenut ću i to!”

“Kada govorimo o Komisiji u Nevadi, naš glavni prioritet je zdravlje i sigurnost boraca. Uvijek su instrukcije sucima da meč prekinu ranije, nego kasnije. Robbie je fenomenalan ratnik, u ovome je jako dugo. Ali…bio je jasno izvan svijesti. Ja kao predsjednik Komisije vam mogu reći da mi nemamo problem s ovom odlukom”, zaključio je Bennett.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI