Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Komisija potvrdila da je pregledavanje snimke u državi New York dopušteno | Fight Site

Komisija potvrdila da je pregledavanje snimke u državi New York dopušteno

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.04.2017 12:22h Autor:

Chris Weidman

Čini se da pregledavanje snimke u državi New York ipak dopušteno što znači da suci i Komisija nisu kršili pravila u kontroverznoj borbi između Chrisa Weidmana i Gegarda Mousasija na UFC 210 priredbi prošlog vikenda.

Sudac Dan Miragliotta zaustavio je borbu nakon što je Mousasi uputio dva udarca koljenom u Weidmanovu glavu dok je ovaj naizgled držao ruke na podu što bi udarce činilo ilegalnim. Miragliotta se zatim savjetovao sa sucem Johnom McCarthyjem koji je pregledao snimku i ustanovio da su udarci ipak bili legalni stoga je meč prekinut, a pobjeda je dodijeljena Mousasiju.

UFC-ovi čelnici su mislili kako u New Yorku pregledavanje snimke nije dozvoljeno, ali je Atletska komisija New Yorka u priopćenju portalu MMA Fighting objasnila da je pregledavanje snimke ipak dopušteno te stoga i korišteno pri donošenju odluke u spornom meču.

“Procijenili smo da g. Weidman nije mogao nastaviti meč zbog legalno primljenih udaraca što je rezultiralo tehničkim nokautom. U državi New York Komisija ima pravo pregledati snimku kako bi ispunila svoju obvezu donošenja ispravne odluke i djelovala u intereu sporta.

Nakon što je udarce g. Mousasija sudac prvotno proglasio ilegalnim, savjetovao se s drugim sucem dok je liječnik pregledavao g. Weidmana i zaključio da udarci g. Mousasija nisu bili ilegalni. Za vrijeme pregleda g. Weidmana od strane medicinskog osoblja ustanovljeno je da on nije spsoban nastaviti borbu i sudac je g. Mousasiju dodijelio pobjedu tehničkim nokautom.”

Na press konferenciji nakon borbe Weidman je izrazio svoje nezadovljstvo situacijom te je rekao da će Komisiji podnijeti žalbu zbog odluke.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI