Komisija naložila: Dva borca s UFC-a 227 moraju u višu kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.08.2018 10:06h Autor:

Alex Perez

UFC 227 je možda bio posljednji event za dva UFC borca u njihovoj težinskoj kategoriji. Prema pisanju američkih medija, Atletska Komisija države Kalifornije je odlučila preporučiti UFC-u da Alex Perez i Brett Johns odu u višu kategoriju zato što su nakon vaganja vratili znatno više kilograma od onoga što je njihovim pravilima dozvoljeno.

Vijest je za MMAFighting potvrdio glavni čovjek Komisije Andy Foster.

Alex Perez je vratio čak 16.3 posto tjelesne mase od kada je prošao službenu vagu, pa sve do kontrolne vage na dan borbe. Dignuo je kilažu s 57 kilograma na 66 kilograma koliko je imao prije ulaska u Octagon.

Johns je od 61 kilograma, koliko je težio kada je stao na službenu vagu, stigao sljedeći dan sve do 71 kilograma. To je povećanje od 16.2 posto.

Već smo pisali kako su svi osim šestorice boraca prešli gornju dopuštenu granicu povećanja koja iznosi 10 posto, no Johns i Perez su očito pretjerali do te mjere da je Komisija odlučila poslati preporuku UFC-u.

To bi značilo da ćemo Johnsa od sada gledati u perolakoj, a Pereza u bantam kategoriji ukoliko uvaže preporuku Komisije.

No, čini se da to i nije plan Alexa Pereza. Njegov menadžer Jason House je već potvrdio medijima da Perez ne planira dizanje u višu kategoriju, nego nastavak u ovoj. Već je, naime, “nabavio” potvrdu liječnika da mu ova kategorija ne ugrožava zdravlje. Do Johnsa novinari nisu uspjeli doći pa nije poznato koji su njegovi planovi.

Podsjećamo kako ovo nije prvi put da Alex Perez ima problema s komisijama radi prekomjernog skidanja kilograma. U prošloj borbi, koju je odradio u prosincu protiv Carls Johna de Tomasa, na sam tjedan meča je gurnut u bantam kategoriju jer je bio jako daleko od gornje granice svoje kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI