Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Komisija Khabibu na račun “pustila” samo polovicu honorara | Fight Site

Komisija Khabibu na račun “pustila” samo polovicu honorara

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.10.2018 12:38h Autor:

Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor

Khabib Nurmagomedov će dobiri barem polovicu svog honorara s UFC-a 229. Tijekom sastanka Komisije u Nevadi, koji se održao u srijedu u Las Vegasu, odlučeno je da će polovica od 2 milijuna dolara, koliko je UFC prvak zaradio od meča s McGregorom, biti puštena na njegov račun.

Razlog je taj što smatraju da Khabib mora podmiriti troškove koji su nastali tijekom priprema za najveći meč u njegovoj karijeri.

Druga točka sastanka je bila desetodneva suspenzija koja je prethodno izrečena obojici UFC boraca. Odlučeno je da se suspenzija produlji jer i dalje traje istraga koja pokušava rasvijetliti sve okolnosti kaosa koji se dogodio 7. listopada.

Komisija će se ponovno sastati 10. prosinca do kada bi trebali imati konkretnije zaključke i spremne konkretne sankcije i za prvaka, ali i za izazivača. To može podrazumijevati i zapljenu još većeg dijela Khabibovog honorara. Naime, ova 2 milijuna dolara su tek osnovni dio kojem treba pridodati i nekoliko milijuna dolara od PPV prijenosa. Procjenjuje se da je Rus zaradio oko 6 milijuna dolara ukupno od meča na UFC-u 229.

Na sastanku je takođe zaključeno da bi i Conor ostao bez dijela honorara da su članovi Komisije bili svjesni njegovog “angažmana” u makljaži, odnosno činjenice da je on bio taj koji je prvi bacio udarac na Khabibovog suborca.

I Nurmagomedov i McGregor bi osim novčanih sankcija mogli dobiti i dugotrajnu suspenziju. No, u ovom trenutku nitke ne špekulira koliko bi trajanje iste moglo biti. U ovakvim slučajevima šest ili dvanaest mjeseci  je nešto što bi se svakako moglo očekivati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI