Komisija iz New Yorka već suspendirala Dillashawa na jednu godinu, ne zna se na što je pao

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.03.2019 09:26h Autor:

TJ Dillashaw

Napokon stižu prvi detalji novog doping skandala jednog UFC prvaka. Do sada smo se bavili Jonom Jonesom čiji testovi su i dalje pozitivni, no USADA ih ignorira, a sada ćemo se očito baviti TJ Dillashawom, čiji je skandal jučer šokirao borilačku javnost.

Prema informacijama koje je objavio ugledni novinar i insajder Ariel Helwani (ESPN), dojučerašnji prvak u bantam kategoriji je već dobio suspenziju od strane Komisije u New Yorku koja je bila zadužena za nadgledanje bruklinskog eventa. Ta suspenzija iznosi jednu godinu. Navodno bi službena potvrda ove informacije trebala stići danas (četvrtak) u popodnevnim satima.

Iako je ova informacija zanimljiva, ona zapravo ne otkriva koliko dugo će u konačnici Dillashaw izbivati iz borilišta. Naime, USADA, koja u duljini suspenzije ima konačnu riječ, je obično stroža od Komisija, a njezine kazne su dulje. Ukoliko se ne radi o iznimci i nekim olakotnim okolnostima, pad na doping testu bi borcu trebao donijeti minimalnu kaznu od 2 godine suspenzije prema USDA-i. Iznimke su naravno moguće. Sjetimo se samo recentnog slučaja Jona Jonesa, koji je kao prekršitelj ponavljač trebao dobiti 4 godine suspenije, a na koncu mu je radi “viših interesa” dano tek 15 mjeseci. Stoga je jasno, da u ovom trenutku nije lako bilo što predviđati, niti znati kada bi se Dillashaw mogao vratiti u akciju.

Helwani u svom postu ne otkriva previše već naglašava da se u ovom trenutku ne zna na što je Dillashaw pao. Također nema dodatnih informacija niti od strane čelništva UFC-a koje i dalje šuti.

Znakovito je, pak, da se Dillashaw tako brzo odlučio na abdikaciju trona bantam kategorije. Analitičari prema tom potezu procjenjuju kako se ipak radi o ozbiljnijem doping skandalu, koji se tek treba rasplesti do kraja. No, i to je teško predviđati dok ne bude poznato više detalja na koje javnost nestrpljivo čeka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI