Kim odradio nokaut godine, Mitrione pobijedio Jordana, a okrunjen i prvi kineski pobjednik Ultimate Fightera

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.03.2014 16:17h Autor:

Dong Hyun Kim

U Makau je održan event finala kineskog Ultimate Fightera, a gledatelji su mogli vidjeti veliki broj lijepih poteza i završnica. U glavnoj borbi je Dong Hyun Kim odradio sjajan nastup, a završio ga je prekrasnim nokautom. Matt Mitrione je u posljednjoj sekundi prve runde nokautirao Shawna Jordana, a prvi kineski pobjednik Ultimate Fightera je Zhang Lipeng.

Iako se sastojao od samo osam borbi, najmanje u UFC-u još od 2005. godine, drugi ovogodišnji azijski event nije nikoga ostavio ravnodušnim, a glavna zvijezda sigurno je bio Dong Hyun Kim koji je fantastično nokautirao Hathawaya.

Dong Hyun Kim je u borbu protiv Hathawaya krenuo iznenađujuće agresivno, posebno uzevši u obzir činjenicu da su, gledajući na ishodu posljednjih borbi ovih boraca, gotovo svi očekivali borbu pet rundi na podu. U početku je Hathaway dobro odolijevao tome, jednom i srušio Kima, no nije uspio napraviti ništa konkretnije. Drugu rundu je bolje otvorio Hathaway, no Kim ga pred kraj runde kvalitetno ruši, no nije bilo vremena za nešto više. A onda nakon minute treće runde Kim je odradio fantastičan potez, u situacija kada je Hathaway probao uči u kvalitetan udarac, Kim je eskivirao te iz okreta laktom pogodio Hathawaya posred lica i borba je bila gotova, nokaut godine do sada.

A pobjednik kineskog Ultimate Fightera postao je Zhang Lipeng. U jednoj zanimljivoj borbi, gdje su oba borca pokazala veliku želju, Zhang je ipak pokazao više Wanga Saia te pobijedio podijeljenom odlukom sudaca i tako postao prvi pobjednik ovog izdanja showa.

Teškašku stand up borbu dobio je Matt Mitrione, nokautiravši Shawna Jordana, no ponovno smo vidjeli loš osjećaj suca za borbu i vrijeme. Od početka borbe krenula je otvorena razmjena udaraca, gdje je blago konkretniji bio Shawn Jordan. No, pred kraj runde Mitrione je pojačao tempo, plasirao nekoliko sjajnih koljena i udaraca, a rundu je završio srušivši Jordana, a sudac Dan Miragliotta se sa zvuk sirene spušta i prekida borbu, iako je Jordan rundu "preživio". No, na ovaj način je pobjedu odneo Mitrione, a Miragliotta će vjerojatno ponovno biti kritiziran, ovog puta zbog lošeg osjećaja za vrijeme.

U glavom programu još su se sastali Hatsu Hioki i Ivan Menjivar, a pobjedu je odnio japanski borac koji je bio bolji prve dvije runde, a uspio je "preživjeti" treću rundu u kojoj je Ivan Menjivar nekoliko puta bio blizu pobjede prekidom, no nedostajalo mu je snage za završnicu.

Ultimate Fighter China – finalni event:

Dong Hyun Kim  def.  John Hathaway  – KO (R3,  1:02)
Zhang Lipeng  def.  Wang Sai  Decision – podijeljena odluka sudaca
Matt Mitrione  def.  Shawn Jordan  – KO (R1, 4:59)
Hatsu Hioki  def.  Ivan Menjivar  – jednoglasna odluka sudaca

Yui Chul Nam  def.  Kazuki Tokudome  – podijeljena odluka sudaca
Vaughan Lee  def.  Nam Phan  Decision – jednoglasna odluka sudaca
Wang Anying  def.  Albert Cheng  – TKO (R1, 5:00)
Mark Eddiva  def.  Jumabieke Tuerxun  – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI